Forening efterlyser flere akuthjælpere

Der mangler flere akuthjælpere på Langeland - især i Bagenkop. Arkivfoto: Lasse Hansen

Forening efterlyser flere akuthjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er især brug for flere akuthjælpere i områder omkring Bagenkop, Spodsbjerg og Tranekær, fortæller formand for Langelands Hjertestarterforening, Henrik Schakow.

Langeland: Hver dag går der i gennemsnit to alarmer til Langelands 170 akuthjælpere. Men selvom akuthjælperne er spredt over hele Langeland, er der fortsat behov for flere, der kan hjælpe med at redde liv - og især borgere i Bagenkop er eftertragtede, fortæller Henrik Schakow, der er formand for Langelands Hjertestarterforening.

- Vi mangler især akuthjælpere i Bagenkop, fordi det er et yderområde, og vi mangler også akuthjælpere i Spodsbjerg, Tranekær, Helletofte og Bøstrup, siger Henrik Schakow, der understreger, at man er velkommen til at blive akuthjælper, uanset hvor på Langeland man bor.

Akuthjælperne bliver nemlig tilkaldt, alt efter hvor de fysisk befinder sig.

- Hvis der for eksempel går en alarm i Spodsbjerg, bliver der søgt efter de ni nærmeste akuthjælpere, som får en alarm på deres telefon. Der er tre af de ni, der bliver kaldt, som siger ja til at løse opgaven. De resterende seks får besked om, at opgaven bliver løst af andre, siger Henrik Schakow.

Og man behøver ikke være akuthjælper på fuld tid, forklarer han.

- Man kan altså også vælge at sige nej, hvis man bliver kaldt, eller man kan melde sig ud for en periode, når man ikke er stand til at blive kaldt ud som akuthjælper.

Hjertestarterforeningen opfordrer virksomheder på Langeland til at give tilladelse til, at medarbejdere gerne må tage imod nødopkald i arbejdstiden. Sådan gør man blandt andet i Langeland Kommune.

- Langeland Kommunes medarbejdere har øjeblikkelig frihed, hvis de bliver kaldt til at hjælpe. Og det samme kunne vi godt tænke os fra andre større virksomheder, siger Henrik Schakow.

Det koster ikke noget at blive uddannet til akuthjælper af Langelands Hjertestarterforening.

- Det eneste, man skal, er at give sin tid, siger han.

Langelands Hjertestarterforeningen tilbyder desuden medlemmer et telefonabonnement med fri telefoni for 195 kroner for tre måneder. Læs mere på www.langelandshjertestarterforening.dk

Forening efterlyser flere akuthjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce