For få frivillige: Måske slut med Kulturnatten i Rudkøbing

Manfred Wolf råber vagt i gevær: Ingen Kulturnat til september uden nye aktive frivillige. Arkivfoto: Birger Vogelius

For få frivillige: Måske slut med Kulturnatten i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods succes er det muligvis nat med Kulturnatten Rudkøbing. Foreningen mangler aktive frivillige.

Langeland: Den har været gal flere gange før, og alligevel er det lykkedes at finde frivillige nok og få stykket gode programmer sammen - der oven i købet er blevet succeser.

Men nu begynder det for alvor at knibe. Formanden for foreningen Kulturnatten Rudkøbing, Manfred Wolf, råber vagt i gevær:

- Hvis ikke der melder sig en masse nye frivillige, bliver der ingen Kulturnat i Rudkøbing til september. Hele bestyrelsen stopper. Jeg vil selv gerne fortsætte med arbejdet, men jo kun hvis der kommer nye folk til, siger Manfred Wolf.

Det er ikke mangel på påskønnelse og anerkendelse, der får Manfred Wolf til at miste tiltroen til Kulturnatten:

- Jeg får hele tiden så mange klap på skulderen, at den konstant er øm. Og mange har gode ideer. Jeg får bare ingen henvendelser fra folk, der vil yde en indsats. Derfor skal der ske noget snart. Jeg hverken kan eller vil blive ved med at lave det meste selv, fortsætter Manfred Wolf.

Snart er senest ved foreningens generalforsamling tirsdag den 20. marts.

- Noget andet er, at foreningen og Kulturnatten Rudkøbing i det hele taget trænger til fornyelse. Jeg synes, at det var et fantastisk flot program, vi fik lavet sidste år, med et budget på kun 60.000 kroner i alt. Det er herligt. Desværre er det samtidig sådan, at nogle af de deltagende kunstnere efterhånden er meget svære at få til at deltage. Derfor skal der muligvis også en helt anden og ny tankegang til, tilføjer Manfred Wolf.

Jeg får hele tiden så mange klap på skulderen, at den konstant er øm. Og mange har gode ideer. Jeg får bare ingen henvendelser fra folk, der vil yde en indsats. Derfor skal der ske noget snart. Jeg hverken kan eller vil blive ved med at lave det meste selv.
Manfred Wolf

En hel weekend med kultur

Efter sidste års Kulturnat har Manfred Wolf også arbejdet med en anden idé, måske som supplement til Kulturnatten, måske som afløser, hvis det ikke lykkes at finde frivillige nok.

- Ideen er at skabe en slags langelandsk kultur-potpourri over en hel weekend, hvor øens mange initiativer virkelig kunne vise sig frem. Jeg forestiller mig, at sådan en weekend kunne trække mange mennesker til, forklarer Manfred Wolf.

På Manfred Wolfs liste er blandt andet frikadellefesten i Lokals, Steensen-Leths kirkekoncerter, musikken på havnen i Lohals, Pigefrokosten i Bagenkop, Kunstnernes Åbne Døre og musikfestivalen i Spodsbjerg.

Foreløbig har Manfred Wolf holdt møde med nogle af de andre arrangører.

- Stemningen er positiv. Måske skal vi have dannet en forening, og det kan nok ikke nås i år. Nu må vi lige se. Om det så bliver både-og eller enten-eller, må vi lige se. Jeg vil nødig slippe Kulturnatten. Det er jo mit hjertebarn, fortsætter Manfred Wolf.

Foreningen Kulturnatten Rudkøbings generalforsamling den 20. marts holdes hos Langelands Elforsyning på Spodsbjergvej i Rudkøbing. Den begynder kl. 19.00. Interesserede skal på forhånd tilmelde sig Manfred Wolf på tlf. 4015 2616 eller på mail: manfred@gallerikobolt.dk

For få frivillige: Måske slut med Kulturnatten i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce