Første festivaldag uden trafikale problemer

I går klokken ni blev der åbnet for adgangen til Langelandsfestivalen og ikke mindst Ungcamp. Det skete uden trafikale udfordringer, selvom check-in i år ligger på den sydlige side af området. Foto: Kenneth Skipper

Første festivaldag uden trafikale problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går morges emmede Rue Mark i Rudkøbing af en blanding af travlhed og afslappet, sydlandsk stemning. Klokken ni troppede de første gæster troppede op i "Laden" bag Kragholmvej for at få deres festivalarmbånd udleveret. Det skete i god ro og orden uden trafikale problemer.

Rudkøbing: Som noget nyt i forbindelse med årets Langelandsfestival er check-in flyttet fra den nordlige ende af Rue Mark til sydenden ved Kragholm Gård og "Laden", hvor de første festivalgæster stod klar klokken ni lørdag morgen for at knipset et festivalarmbånd omkring håndleddet.

Ændringen betyder, at festivalgæster i bil i år skal køre ad Ringvejen eller via Omfartsvejen for at komme til Kragholmvej og "Laden", hvor Jan Gudnitz og Manja Molbæk iklædt mørkeblå crew t-shirts tog imod de første gæster ved indgangen til "Laden.

Varm venteposition

En stor del af de morgenfriske var unge, der udrustet med læssevis af drikkelse, telte og liggeunderlag travede direkte videre til den stik modsatte ende af festivalområdet for at sætte sig i venteposition til det traditionelle stormløb om de bedste pladser på "Ungcamp".

Tre af dem havde dog ingen planer at deltage i det helt store race om teltpladserne, lød det fra 16-årige Adam Skov Petersen, der måtte vente pænt under den bagende sol ved ungelejren.

- Vi bestemmer selv, hvor vi vil ligge. Men vi er med Nyborg Efterskole, og dem lægger vi os nok sammen med, sagde han.

Fra "udkant" til "udkant"

Et stenkast derfra havde ditto 16-årige Emil Meyhoff Madsen taget opstilling midt i det hele - i en festivalstol, naturligvis.

Det er hans første år som gæst på Ungcamp, men faktisk begyndte det hele i barndommen hvad angår deltagelse i Langelandsfestivalen.

- Mine forældre tog mig med nogle gange, da jeg var mindre, men jeg kan ikke rigtig huske det, siger han og afslører, at han ifølge egen optik kommer fra et udkantsområde.

- Vi er syv i alt, og vi er fra en lille udkantsby, Farum, tæt på København, oplyste han tydeligt forventningsfuld forud for en uge festival.

Pres på Brovejen ved middagstid

Et par timer senere var det endelig tid til at åbne Ungcamp, hvilket skete med festivalens ejer og direktør, Allan K. Pedersen, som vært og velkomsttaler.

- Sidste år havde vi ikke sørget for vejret, det har vi i år. Jeg håber, I får en fantastisk uge, lød det fra Allan K. Pedersen, der gav ordet og initiativet videre til de unge.

I flok talte de ned fra 10, hvorefter de rød-hvide afspærringsbånd blev lagt ned og et veritabelt stormløb om de bedste teltpladser blev indledt.

Også nærmest per tradition trillede korteger af biler, ført af forældre de unge festivalgæster, så tæt på lejren som muligt for at sætte de unge og deres bagage af.

Muligvis derfor var der ifølge Kurt Petersen, næstkommanderende ved Hjemmeværnkompagni Langeland, pres på Borvejen mellem klokken 11 og 12.

Klokken 13.30 kunne han dog oplyse, at trafikken atter gled ubesværet i Rudkøbing og på Brovejen.

Første festivaldag uden trafikale problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce