Sport

Floorball har i flere år været en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark, og nu kommer den omsider til Langeland.

Rudkøbing: Rudkøbing Badminton Klub (RBK) har længe leget med tanken om at udvide "forretningen" og tilbyde i første omgang børn og unge et supplement til ketsjersporten eller andre fritidsaktiviteter. Og nu har overvejelserne endelig båret frugt: RBK har taget initiativ til at oprette et floorballhold for børn og unge på Langeland.

Langeland Kommunes Folkeoplysningsudvalg syntes så godt om idéen, da RBK i 2017 søgte om midler til opstart, at klubben har fået penge til stave, bolde og mål, og derfor er idrætstilbuddet for drenge og piger i alderen 8-12 år nu en realitet. RBK har hægtet sig på en kampagne, som DGI kører i samarbejde med blandt andre Floorball Danmark. En kampagne, der skal få flere børn og unge til at blive aktive idrætsudøvere.

Vil ikke stjæle

- Vi vil ikke stjæle spillere fra andre sportsgrene, men have de børn, der ikke går til sport, til at komme ud at røre sig. Sporten, der dyrkes indendørs i vinterhalvåret, kan også være et rigtig godt supplement til andre idrætsgrene, siger Kim Heinrich, bestyrelsesmedlem og floorballansvarlig i RBK.

Tirsdag den 20. februar er der premiere på træningen, der foregår i Ørstedskolens hal med klatrevæg. Træningen er for alle børn, og de skal blot medbringe idrætstøj og indendørssko. Klubben stiller med alt øvrigt udstyr.

Alle kan komme og "snuse" og deltage i to træninger gratis.

Træningen foregår hver tirsdag kl. 16.00-17.30 frem til den 24. april. /EXP