Bådudlejer om kvoter: Det kommer til at koste job

Lystfiskere få lov at fange syv torsk i stedet for fem om dagen. Turisterhvervet havde ønsket en flexibel kvote. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Bådudlejer om kvoter: Det kommer til at koste job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bådudlejer forventede fleksible kvoter. - De nye regler kommer til at koste flere jobs i turistbranchen, mener Nikolaj Østa

De europæiske fiskeriministre har mandag aften afsluttet forhandlingerne om kvoter for fisk i Østersøen. I de forhandlinger er også indgået en forhandling om kvoter for lystfiskeri, der blev indført i vinteren 2017 i forbindelse med totalt torskestop for erhvervsfiskere i februar og marts i Vestlige Østersø. Lystfiskerens kvoter var sat til tre torsk om dagen i februar og marts og fem om dagen fra april til januar.

Det har blandt andet kostet konkurs og større tab hos den del af det langelandske turisterhverv, der udlejer både, sommerhuse og sælger fiskergrej til lystfiskerturister. Turisterne blev væk, når de dagligt kun kunne fange få fisk og desuden kunne risikere ikke at kunne fiske i flere dage, hvis vejret var dårligt.

Nicolaj Østa fra Ibi Bådudlejning i Spodsbjerg er skuffet over resultatet.

- Det er ikke godt nok. Syv eller fem fisk gør ingen forskel for mine kunder, det duer ikke, hvis de ikke kan fiske i flere dage, det var derfor vi ønskede ugekvoter istedet for dagskvoter, siger han.

-Inden denne sæson måtte vi fyre en medarbejder og vi kommer formodentlig til at fyre igen. Det er det eneste sted vi kan skære, siger han.

Hos Danmarsk Sportsfiskerforbund er biolog Kaare Manniche Ebert tilfreds med de nye lystfiskerkvoter.

- Det er en god nyhed. Vi havde foreslået otte torsk per dag. Men syv er fint - det er sjældent at en lystfisker kan fange syv fisk på en dag. Så har man en virkelig god dag og der er jo til en hel uge måltider, så det er en fin kvote, siger han.

- Tidligere har det ikke været muligt overhovedet at rokke ved indstillingen til lystfiskerkvoten, så det er et fremskridt, siger han.

På opfordring af turisterhvervet skrev Langelands borgmester Toni Hansen og Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen et brev til fiskeriminister Eva Kjer Hansen, hvor de foreslår at lystfiskerkvoterne blev fleksible og baseret på en uge-kvote i stedet for en dags-kvote.

Eva Kjer Hansen lovede at tage ideen med på mødet med de europæiske fiskeriministre, men den kom altså ikke i spil.

For fiskerierhvervet er der bedre kvoter på vej i 2019 for Vestlige Østersø, blandt andet ophæver man det totale fiskestop for torsk og det bliver tilladt at fange 70 procent flere torsk i Vestlige Østersø, desuden er der bedre kvoter for flere andre fiskearter.

Bådudlejer om kvoter: Det kommer til at koste job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce