Fiskere kritiserer havneforhold


Fiskere kritiserer havneforhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknisk udvalg mødes med Bagenkop-fiskerne for at få uddybet deres klager

BAGENKOP: Fiskerne i Bagenkop er ikke tilfredse med havnens vedligeholdelse og mener, at kommunen med en relativt lille investering kan forbedre forholdene så meget, at det vil blive mere attraktivt for fremmede fiskere at losse deres fangster i Bagenkop Havn. Det vil øge havnens indtægter.

Kritikken blev første gang fremsat af fiskeskipper Egon Nielsen på borgermødet om visionerne for Langeland midt i september. Men indvendingerne blev afvist af borgmester Knud Gether (BL), der mente, at havnen var i tip-top stand efter store investeringer gennem en årrække.

- Det forstår jeg ikke, siger fiskeskipper Ulrik Hansen. Knud Gether har boet med udsigt over havnen i årevis, så hvis han ikke kan se problemerne, må han have levet med nedrullede gardiner.

Investeringer betaler sig

Formanden for teknisk udvalg, Jørgen Nielsen (V) noterede sig imidlertid kritikken på borgermødet, og udvalget besluttede på sit seneste møde at tage på besigtigelse i Bagenkop og mødes med fiskerne for at få uddybet deres synspunkter. Der er endnu ikke sat dato på mødet, siger Jørgen Nielsen.

Ulrik Hansen er tilfreds med, at fiskerne nu kan komme i dialog med politikerne, og han har synspunkterne klar til mødet.

- Hvis kommunen brugte en halv til en hel million kroner, kunne man nå langt, siger Ulrik Hansen, og der er penge i at få fremmede fiskere til havnen, De betaler 2,5 procent af værdien af den landede fangst i havnepenge, så investeringen vil kunne tjenes ind i løbet af nogle år. At det betaler sig at investere, er sildeslugeren, som vi fik for et par år siden, et godt eksempel på. Alene det første år gav den indtægter på 82.000 kr. til havnen.

Men sildeslugeren er samtidig et af de problemer, fiskerne ønsker løst. Den skal flyttes, mener de, fordi den med sin nuværende placering ikke kan anvendes af store kuttere. Et andet kritikpunkt er beddingen.

Kritik af bedding

- Vi har tre stålkuttere i havnen, men de kan ikke bruge beddingen, fordi den ikke passer til skibenes form, siger Ulrik Hansen. Derfor må de tage til Marstal eller Rudkøbing, når de skal på bedding. Det er irriterende, men problemet kan løses ret enkelt. Desuden er det utilfredsstillende, at udsætning af kuttere fra beddingen ikke kan finde sted i weekender og på hverdage efter kl. 16. Det er dårlig service. Det er vigtigt for både fremmede og lokale fiskere at kunne komme hurtigt på bedding, så de kan komme ud at fiske igen. Et kortvarigt beddingsophold kan eksempelvis være nødvendigt, hvis en kutter har fået noget i skruen.

- Trækker også turister

- Da området vest for havnen blev inddæmmet for et par år siden, fik fiskerne løfte om, at rækværket ind mod molen ville blive fjernet, så arealet kan bruges til blandt andet opbevaring af grej. Det er ikke sket.

- På lidt længere sigt kunne der indrettes baderum og tv-stue til de fremmede fiskere, og generelt burde havnen gøres mere attraktiv for både udefra. Er forholdene gode i en havn, så vælger fiskerne den, fremfor en anden. Udover at lægge penge i havnen kan de fremmede fiskere være med til at skabe et levende havnemiljø, og det er noget af det, der trækker turister til, siger Ulrik Hansen.

Fiskere kritiserer havneforhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce