Festivaltrafik ingen hindring: Ambulancen skal nok nå frem

Ambulancerne skal nok nå frem til Langelandsfestivalen trods trafikale udfordringer. Det er meldingen fra regionens beredskabskoordinator og fra politiet. Arkivfoto: Andreas Bastiansen.

Festivaltrafik ingen hindring: Ambulancen skal nok nå frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langelandsfestivalen er næsten altid plaget af trafikale problemer og lange bilkøer på vejen mellem Fyn og Langeland, når gæster skal til og fra festivalen. Opstår der akutte situationer på festivalen, skal ambulancen dog nok nå frem, fastslår beredskabskoordinator i Region Syddanmark.

Langeland: Vi har set det mange gange før: Kilometerlange bilkøer, der begynder allerede på Fyn før Tåsinge og hele vejen til Langeland i dagene før, under og efter Langelandsfestivalen.

De trafikale udfordringer i forbindelse med festivalen giver anledning til at stille spørgsmålet om, hvad der sker i akutte situationer, som kræver lægehjælp. For kan ambulancefolkene overhovedet nå frem, hvis nu vejene er blokeret af biler og autocampere fyldt med festivalgæster?

Det korte svar er 'ja, det kan de godt'. Det fastslår Kenneth Ravnholt, der er beredskabskoordinator i Region Syddanmark.

- I den tid, jeg har været der, har det ikke været en udfordring eller et større problem at komme frem og tilbage med patienter, siger han.

- Den store udfordring vil jo være, hvis broen bliver helt spærret, så det slet ikke ville være til at komme frem og tilbage. I det tilfælde bliver vi nødt til at bruge vores helikopter. Det kan vi kun gøre i en begrænset udstrækning, og når det giver bedst mening, men muligheden er der, tilføjer Kenneth Ravnholt, som forklarer, at det i øvrigt er politiet, som har ansvaret for trafikken, og at det er muligt at komme igennem ved udrykning.

- Men hvis det er en akut kørsel, og vi kører med udrykning, så skaber bilisterne altid plads - med mindre der er et stort færdselsuheld. Og selv dér er det muligt at åbne for, at man kan komme igennem med en ambulance, ligesom politiet vil kunne hjælpe med noget eskortekørsel, hvis det bliver nødvendigt.

Hos Fyns Politi medgiver politikommissær Asbjørn Høy Larsen, at trafikken vil være tæt i dagene i og omkring festivalen, men også han forsikrer, at den fornødne hjælp vil nå frem.

- Der vil være belastning på vejnettet og køkørsel. Men vi forventer at afvikle trafikken i god ro og orden, som vi plejer. Og så vi har ikke oplevet, at vi ikke har kunnet nå frem med udrykningskøretøjer, siger han.

Politikommissæren forklarer i øvrigt, at politiet er opmærksomme på, at der i øjeblikket er vejarbejde på Langelandsbroen, som kan medføre trafikale udfordringer, men at det gerne skulle være løst inden festivalen.

- Vi har øje for, at vi skal have styr på den del, så der er fuld passage igennem.

Fire-fem daglige udrykninger

Beredskabskoordinator Kenneth Ravnholt forklarer, at der i udgangspunktet ikke er noget ved Langelandsfestivalen, som kræver et særligt beredskab eller andre foranstaltninger.

- Nu er Langeland jo landfast - eller i hvert fald brofast - i modsætning til festivaller på andre øer som for eksempel Fanø. Her skal man jo med færgeforbindelse, og det giver nogle helt andre udfordringer. Så på den måde er Langeland ikke nogen større udfordring end alle mulige andre festivaller, siger han.

Langelandsfestivalen har desuden sit eget sikkerhedssetup, som kan klare de mindre skader.

- Som festival er det helt naturligt, at man stiller med et sikkerhedssetup med samaritter. Det har Langeland også, ligesom vi har nogle frivillige læger derovre, som hjælper med at klare den indledende behandling af patienterne. Det er et godt system, siger Kenneth Ravnholt.

- Hvis der er folk med mindre skader som en forstuvet arm eller lignende, så har man også gjort det, at man samler dem i en bus og kører dem herover sammen. Det har også fungeret fint nok, lyder det fra beredskabskoordinatoren.

Men der opstår naturligt nok skader, som man ikke kan klare på festivalpladsen. I de tilfælde sendes ambulancen, og ifølge Kenneth Ravnholt sker det i gennemsnit fire-fem gange dagligt i løbet af festivalen.

- Måske lidt flere gange i weekenden og lidt færre i de indledende dage, siger han og forklarer, at patienter køres til sygehuset i enten Svendborg eller Odense alt afhængig af skadens omfang, og hvad den kræver af behandling.

Festivaltrafik ingen hindring: Ambulancen skal nok nå frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce