Tirsdag formiddag skulle startskuddet til en sag om produktion af skunk, menneskehandel og tyveri af strøm på Langeland indledes i byretten i Svendborg fra morgenstunden.

Men der var ikke bestilt transport til de tiltalte i sagen, og derfor måtte alle fremmødte vente to timer med at komme i gang.

Langeland: Natten til den 23. juli førte brand på en gård på Ristingevej på Langeland til optrevling af det, anklager i sagen, Daniel Dokkedahl, tidligere har beskrevet som organiseret produktion af skunk.

Tyveri af strøm fra Langelands Elforsyning og menneskehandel indgår også i sagen, der skulle starte på slaget 9.15 tirsdag den 10. oktober.

Her skulle fire tiltalte, hvoraf tre er varetægtsfængslede, forklare sig.

Problemet var bare, måtte anklageren konstatere, at anklagemyndigheden havde begået den fejl ikke at bestille transport til de tiltalte.

Det var dog ikke den eneste udfordring, idet lydanlægget i retssalen viste sig ude af stand til at optage.

- Der er ikke bestilt transport til arrestanterne. Det er stærkt utilfredsstillende. Problemet er, at der skal støves otte mand op til en hel dag. Det er en strategisk overvejelse, lød det fra en ærgerlig anklager, mens en vagt og to andre arbejdede på at få lydanlægget til at fungere.

Ventede på de tiltalte

Dermed kunne de fremmødte forsvarere tjekke mobiltelefoner, tale indbyrdes med hinanden om alt andet end sage, hvori en person ifølge anklageskriftet har været tvunget fra Sverige til Danmark for at medvirke til den ulovlige produktion af skunk for at betale af på en gæld.

En tredje forsvarer, Claus Holm, fik samtidig lejlighed til at hilse på sin klient, som er den eneste i sagen, der ikke er varetægtsfængslet, mens andre klarede andre opgaver:

- Så er der i hvert fald kaffe, lød det fra en retssekretær, hvilket medførte en spontan og nærmest jovial jubel på rækken med forsvarere som en del af stemningen, der fra alle parters side gik mest i retning af at holde fast i startdatoen og få taget hul på at lade de tiltalte forklare sig.

Klokken 11.30 var alle tiltalte ankommet til Svendborg og ført ind i retssalen, hvorefter dommer og retsformand, Henrik Riis Andreasen kunne informere de tiltalte om deres ret til ikke at udtale sig.

Mere om emnet

Se alle
Alle anklagede dømt i skunksag - en for menneskehandel

Alle anklagede dømt i skunksag - en for menneskehandel

Langelandsk skunksag: Herresok og tandbørste belaster tiltalt

Langelandsk skunksag: Herresok og tandbørste belaster tiltalt

Skunk, strømtyveri og menneskehandel: Langelandsk skunk-sag er i gang

Skunk, strømtyveri og menneskehandel: Langelandsk skunk-sag er i gang