Kommunalbestyrelsesmedlem John Morville Larsen kan være færdig i lokalpolitik, hvis Retten i Svendborg dømmer ham skyldig i tilståelsessag

Erik JørgensenLangeland: John Morville Larsen, løsgænger i Langeland Kommunalbestyrelse, skal på fredag møde i Retten i Svendborg i en tilståelsessag, hvor han er sigtet for tyveri af bil, nøgle og registreringsattest fra en autoforhandler i Odense.

- For fanden, det er en møgsag, erkender en stærkt berørt og brødebetynget John Morville Larsen.

Kort før han i april 2015 - som restauratør på Thummelumsen i Rudkøbing - indgav en personlig konkursbegæring til skifteretten, købte han en Ford, som han fik omregistreret.

John Morville Larsen siger, at han ikke var klar over, at det juridisk kunne være omstødeligt - altså ulovligt - op til en konkurs.

- Nej, det er ikke, fordi jeg har gjort noget bevidst, erklærer han.

Var det kurator i konkursboet, der anmeldte det?

- Nej, det var det bilfirma, hvor jeg købte bilen.

Hvorfor købte du bilen?

- Jeg vidste ikke, at jeg ikke måtte købe en bil, siger John Morville Larsen, der troede, at det var i orden, hvis han omregistrerede bilen.

Du har handlet naivt?

- Jeg ved ikke, om det er naivt, men det var dumt. Det kan jeg godt se her bagefter. Jeg fortryder meget i dag, jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på, siger John Morville Larsen og erkender, at fordi det skete lige før en personlig konkurs, er det tyveri.

- Det skriver de, siger han med henvisning til sigtelsen.

Hvis John Morville Larsen bliver dømt skyldig, skal Langeland Kommune indberette sagen til Valgbarhedsnævnet, der skal vurdere, om han er værdig til fortsat at sidde i kommunalbestyrelsen.

- Hvis jeg får lov i Valgbarhedsnævnet, bliver jeg i kommunalbestyrelsen, siger John Morville Larsen, idet han dog erkender, at "det er svært at komme videre".

Han afviser, at det har noget med retssagen at gøre, at han for nylig brød med Borgerlisten og blev løsgænger.

- Det har intet med det her at gøre, fastslår han.

Knud Gether, gruppeformand i Borgerlisten, er af en anden mening.

- Det kan have en sammenhæng. Han burde have sagt det, siger Knud Gether og gætter på, at John Morville Larsen er færdig i politik.

- Det er beklageligt, men af hensyn til ham selv, bør han trække sig, inden han kommer i Valgbarhedsnævnet, og hvis han ryger ud, får jeg en af mine egne tilbage, konstaterer Knud Gether.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle
Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

21
Kommunalpolitiker dømt: Stjal bil og solgte den på auktion

Kommunalpolitiker dømt: Stjal bil og solgte den på auktion

5
Tyveri-sigtet politiker afventer retssag

Tyveri-sigtet politiker afventer retssag