Færgerejse til Strynø: Bliver billigere for børn og voksne

Mandag besluttede kommunalbestyrelsen at sænke billetprisen til Strynøfærgen med 25 procent for børn og voksne. Arkivfoto

Færgerejse til Strynø: Bliver billigere for børn og voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et år siden blev der ændret ved færgeafgangene til og fra Strynø. Det har været en succes, som den nye kommunalbestyrelse mandag valgte at fastholde. Samtidig blev det vedtaget at sænke billetpriserne for børn og voksne.

Strynø: Ved mandagens kommunalbestyrelsesmøde - som også var den nye kommunalbestyrelses allerførste - blev det besluttet at fastholde fartplanen til Strynø efter et års prøveperiode.

Det er ifølge medlem af Strynøudvalget, Tue Kofoed-Enevoldsen, uden de voldsomme tilbagemeldinger fra strynboerne, der blandt andet har fået faste middagsafgange alle hverdage, mens en tele-afgang fredag aften er gjort til en ordinær afgang.

Et andet punkt på dagsordenen at tage stilling til en indstilling om at sænke prisen på færgebilletter til Strynø.

Økonomi- og Indenrigsministeriet yder et årligt tilskud til nedsættelsen af færgetaksterne for biler og passagerer til 31 ikke-brofaste øer. Forventningen til færgeoverfarten for 2018 er en samlet personbilletindtægt på 862.000 kroner, og med et tilskud på 219.000 anbefaler kommunens direktion at sætte billetprisen ned med 25 procent for børn og voksne, hvilket kommunalbestyrelsen vedtog.

Drømmen er trafikal ligestilling

Dét glæder ifølge Tue Kofoed-Enevoldsen strynboerne, så længe prisnedsættelsen er reel, og der ikke skrues op andre steder, hvilket der ikke er lagt op til.

Men drømmen er, udtaler han på egne vegne, at få ligestillet de "blå veje", altså vandvejen, med prisen på at køre på landevejene.

- Drømmen er, at det bliver lige så billigt at færde på vandvejen som på de vejene, og i bedste fald kunne vi ønske os, at det ikke skulle koste noget at tage bil med til Strynø. Det gør det nu, og jeg ved, at det afholder nogle fra at tage bil med frem og tilbage. Men i udgangspunktet er vi glade for enhver takstnedsættelse, siger han.

Vederlag skabte debat

Udover at tage stilling til økonomien bag Strynøfærgen diskuterede kommunalbestyrelsen også de såkaldte paragraf 17, stk. 4-udvalg, hvor især spørgsmålet om et separat havneudvalg for Bagenkop Havn skabte både forvirring og debat.

Aftenens mest debatterede emne var dog uden tvivl forslaget om et nyt regulativ for vederlag til kommunalbestyrelsesmedlemmerne, som samlet set vil betyde en ekstrabevilling på 300.000 kroner. Dét blev kritiseret i hårde vendinger af Venstre, i form af Ulrik Kølle Hansen især, hvor borgmester Tonni Hansen undervejs måtte bede om en pænere debattone.

Forslaget endte dog med at blive stemt igennem med 10 stemmer for, 4 stemmer imod og én neutral. Avisen følger op på denne sag.

Færgerejse til Strynø: Bliver billigere for børn og voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce