Et trin op på Langeland: Souschef bliver leder af musikskolen

Henrik Thygesen har trommerne som sit hovedinstrument. Han spiller også klaver og guitar. Foto: Michael Lorenzen

Et trin op på Langeland: Souschef bliver leder af musikskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter seks og et halvt år som souschef er Henrik Thygesen udpeget som musikskolens nye leder

LANGELAND: Det er en erfaren mand, som nu tiltræder som leder af Langeland Musikskole. Efter seks og et halvt år som souschef, skal Henrik Thygesen fra 1. april stå i spidsen for stedet, der fysisk er placeret på Ørstedskolen i Rudkøbing.

I øjeblikket er hans arbejdstid delt op med to tredjedele til administration og en tredjedel til undervisning, og Henrik Thygesen har en stribe elever til soloundervisning, som han fortsætter med i hvert fald til sommeferien. Han satser på også i det kommende skoleår at have tid til selv at undervise, selv om der selvfølgelig er en del opgaver ved skrivebord, telefon og computer.

Langeland Musikskole har for tiden cirka 200 børn i elevskaren og omkring 50 voksne.

- Elevtallet har været stabilt, hvilket vi er glade for i en tid med generelt faldende børnetal. Samtidig er vi privilligerede i vores placering, så vi kan tilbyde musikskoleundervisning i løbet af skoledagen, blandt andet som understøttende fag, i så stort omfang som muligt. Måske har nogle forældre syntes, at det godt kunne vente til efter skoledagens slutning, men man skal huske på, at en del elever har lang transporttid og så måske skulle vente halvanden til to timer på næste bus. Desuden vil det ofte kun handle om 20 minutter, påpeger Henrik Thygesen.

Han har en uddannelse som almen musiklærer fra Musikkonservatoriet i Odense fra 2002.

Langeland Musikskole rummer mange forskellige undervisere.

- I forhold til de store musikskoler, hvor det hele måske er meget mere specialiseret, er vi heldige at have undervisere, som ikke er så pjattede i forhold til at tage nye udfordringer op. Vi kan lidt af hvert her på musikskolen, fortæller han.

Og der er rift om folk. Danmark mangler generelt musiklærere, tilføjer Henrik Thygesen.

11 ansatte i alt

Der er 11 ansatte inklusive lederen, men folk har forskelligt timetal, og en af dem er blot på musikskolen en enkelt dag om ugen. Regner man det om til fuldtidsstillinger, er normeringen cirka fem årsværk.

Henrik Thygesen har ingen formel lederuddannelse, men har arbejdet selvstændigt med en række forskellige opgaver, mens han har været souschef, lige som der er et samarbejde med både Ørstedskolens administration og rådhuset. Blandt andet tager rådhuset sig af at udsende regninger.

Det fortsætter, og samtidig bliver lederstillingen for Langeland Musikskole på fuld tid. Til gengæld genbesættes souschefjobbet ikke.

- Med jeg får hjælp af en kollega, Andreas Karberg, som i forvejen tager sig af vores Facebookprofil og vores hjemmeside, og han har lovet at hjælpe med blandt andet at arrangere nogle koncerter.

Privat bor Henrik Thygesen mellem de to landsbyer Haagerup og Højrup i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han er gift og har en plejedatter på 10 år, lige som hans kone har to voksne børn fra tidligere.

Det musikalske føres videre. Plejedatteren spiller også musik og går til klaver på 2. sæson.

I fritiden er Henrik Thygesen med i et kendt midtfynske band, Buffalo Benefit, som har base i Ringe. Her spiller han guitar.

- Vi optræder af og til, men ikke ret meget. De øvrige i bandet er en del ældre end mig, og man vil jo gerne tilbringe lørdag aften hjemme hos familien. Tidligere ville man helst ud at spille så ofte som muligt, også for at kunne tjene nogle penge.

Et trin op på Langeland: Souschef bliver leder af musikskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce