Naturturisme I/S synes så godt om idéen bag Bagenkops aqtivprojekt, at de vil være med. Fantastisk, lyder svaret fra arbejdsgruppen.

Bagenkop: For idémændene bag aqtivanlægget i Bagenkop er det store "hvis" så småt ved at skylle væk med tidevandet.

- Projektet er lige pludselig blevet meget mere konkret, lyder det en anelse travlt, men også med glæde i stemmen, fra Kristian Skov, der er en af idebagmændene.

For med den store spiller, Naturturisme I/S, der, efter et bestyrelsesmøde i går, torsdag, besluttede at blive en del af holdet, er planerne om Bagenkops såkaldte Aqtiv Idrætsanlæg kommet et godt stykke videre.

I forvejen har Lokale- og Anlægsfonden meldt positivt ud i forhold til projektet, samt at de sandsynligvis vil støtte med cirka en tredjedel af pengebeløbet.

Torsdag var en omfattende dag for arbejdsgruppen i Bagenkop. Der skulle holdes møde med Naturturisme, et møde med Langeland Kommune hvor skitserne skulle præsenteres for embedsmændene, og så var der studietur til Faaborg Havnebad for at blive inspireret.

Sidst, men ikke mindst, blev der holdt orienteringsmøde i Bagenkop, hvor den nærmere tidsplan for projektet blev rullet op for de nysgerrige.

Især samarbejdet med Naturturisme har medført, at projektet kan komme et gevaldigt skridt videre, siger Kristian Skov.

- Det er en markant medspiller. Naturturisme har meldt ud overfor os, at de vil have, at anlægget bliver deres første store projekt på Langeland, siger Kristian Skov.

Organisationen Naturturisme I/S, som ejes af Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø kommune, har blandt andet stået bag det kunstige rev ved at sænke Ærøsund-færgen for halvandet år siden samt skabelsen af Egebjerg Mølle Naturrum.

Arkitektfirmaet MLRP har leveret yderligere detaljer på dets skitser, og disse kunne torsdag præsenteres overfor Langeland Kommune på et lukket møde.

- Kommunen har jo givet os 100.000 kroner. Vi holdt mødet med dem for at vise, at vi mener, vi kan levere varen, fortæller Kristian Skov.

Han fortæller dog også, at der stadig er et godt stykke vej endnu.

For det første skal der laves beregninger på, hvordan anlægget vil blive påvirket af vind og is

Lokale- og Anlægsfonden vurderer, at det koster mellem seks og otte millioner kroner at føre planen ud i praksis, så derfor skal der fundraises mellem fire og godt fem millioner kroner, hvis Lokale- og Anlægsfonden støtter med en tredjedel.

Derudover er alle tilladelser ikke i hus. Kystdirektoratet og Langeland Kommune skal begge sige god for det.

- Men vi er på vej med at lave et tillæg til lokalplanen, og vi har en rigtig god dialog med Kystdirektoratet. Så det frygter jeg ikke for, siger Kristian Skov.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.