Efter stort eftersyn: 13 ud af 65 testede brandhaner på Langeland virkede ikke

Ved en gårdbrand i Tryggelev i 2014 havde brandvæsenet problemer med to brandhaner. Den ene gav ikke vand nok, og den anden skabte tekniske problemer. Arkivfoto: Roland Petersen

Efter stort eftersyn: 13 ud af 65 testede brandhaner på Langeland virkede ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Operativ leder hos Beredskab Fyn, René Bondo Hoffmann, er ikke bekymret: Vi har vand med ud, og alle de "dårlige" brandhaner er registreret, siger han.

Langeland: "Giver ikke meget vand". "Hul på udluftrør - virker ikke". "Påkørt, spindel skæv - virker ikke".

Årsagerne er forskellige, men et brandhane-eftersyn på Langeland i 2017 viste, at af 65 testede brandhaner var der 13 eller 14, som ikke virkede. Hovedparten fordi de gav for lidt vand. Trykket i den pågældende vandledning er simpelthen for lille.

Ganger man tallene fra denne stikprøve op, betyder det - med et vist forbehold - at omkring 50 brandhaner på Langeland ikke virker.

Dét bekymrer ikke René Bondo Hoffmann, operativ leder hos Beredskab Fyn, der i dag har det overordnede ansvar for blandslukning på Langeland:

- Nej, overhovedet ikke. Der er ingen grund til uro. Samarbejdet mellem indsats-ledelsen og brandmændene fungerer fint. Når vi rykker ud til brand, har det ikke den store betydning med de "dårlige" brandhaner. For det første fordi vores primære strategi er at have rigeligt med vand med ud. For det andet fordi indsatslederen via et kort, hvor alle brandhaner er registreret og vurderet, vil kunne dirigere brandfolkene til de brandhaner, der giver vand nok, siger René Bondo Hoffmann og fortsætter:

- Vi vil løbende få fjernet de brandhaner, der giver for lidt vand. Der er ingen grund til at have dem stående, hvis vi ikke kan bruge dem alligevel. Hvornår det er sket, tør jeg ikke sige, udtaler René Bondo Hoffmann.

Når vi rykker ud til brand, har det ikke den store betydning med de "dårlige" brandhaner. For det første fordi vores primære strategi er at have rigeligt med vand med ud.
Operativ leder René Bondo Hoffmann

Fælles beredskab en fordel

Det er Beredskab Fyn, der har ansvaret for service og vedligeholdelsen af brandhanerne på Langeland. Og denne opgave er udliciteret til Falck, der også har lavet brandhane-eftersynet i 2017, ligesom det er Falck, der vurderer om en skadet brandhane, på grund af påkørsel, for eksempel, kan fjernes eller skal erstattes..

Set med René Bondo Hoffmanns øjne rummer sammenlægningen af de lokale beredskaber i Beredskab Fyn flere fordele:

- En af dem er, at vi ved store brande kan trække på hjælp andre steder fra. Hvis der for eksempel er en stor brand i Rudkøbing, kan tankvogne fra for eksempel Svendborg og Lohals komme og hjælpe, fortsætter den operative leder, som ikke ønsker at vurdere, om den langelandske andel af ikke-virkende brandhaner er stor eller lille.

- Jeg skal ikke kunne sige, om det er mange, udtaler han.

René Bondo Hoffmann forventer, at Falck i år vil lave eftersyn på en del af de brandhaner, som ikke blev kontrolleret sidste år.

Efter stort eftersyn: 13 ud af 65 testede brandhaner på Langeland virkede ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce