Efter to et halvt år med til salg-skilt er Siø solgt til en fynsk erhvervsmand. Det bekræfter øens nu tidligere ejer, som ikke vil oplyse prisen.

Opdateret den 24. januar klokken 14:33

Siø: Siden juli 2015 har Siø været sat til salg. I første omgang for 39 millioner kroner, og da salget trak ud, blev prisen i januar sidste år sat ned med seks en halv million kroner.

Nu er øen solgt, oplyser indehaver af Landbrugsmæglerne, Svend-Åge Bruun, som afviser at afsløre den endelige salgspris eller navnet på køberen.

Heller ikke øens sælger, landmand, Jørgen Pedersen, ønsker at oplyse salgsprisen, men han oplyser, at øen er solgt til den fynske erhvervsmand og landmand, Kurt Poulsen.

- Næ, det vil jeg ikke svare på. Det er sagen uvedkommende. Men efter nogle forhandlinger har vi fået enderne til at hænge sammen, siger Jørgen Pedersen.

Udlejningsejendomme følger med

Kurt Poulsen bekræfter over for Fyns Amts Avis, at han har købt Siø med tilhørende 20 hektar jord på Taasinge.

Også han afviser at oplyse prisen.

Jørgen Pedersen kan dog oplyse, at den 132 hektar store ø med tilhørende gård og stuehus blev overtaget ved årsskiftet.

Foruden stuehuset medfølger i alt syv udlejningshuse, gårdens stuehus og to lejligheder, der er indrettet i gårdens tidligere karleværelser.

På ejendommen er også svinestalde med tilhørende produktionstilladelse til 300 årssøer, 8.190 smågrise og 4.650 slagtesvin.

Den seneste ejer af øen er Jørgen Pedersen. Øen har været i familien Pedersen eje siden 1921.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Med blødende hjerte: Svineavler har solgt Siø

Med blødende hjerte: Svineavler har solgt Siø

Midtfynsk erhvervsmand køber stort ind: Nu skal Siø være majs-ø

Midtfynsk erhvervsmand køber stort ind: Nu skal Siø være majs-ø