Efter kritik sidste vinter: Så er der vinterdæk på hjemmeplejens biler


Efter kritik sidste vinter: Så er der vinterdæk på hjemmeplejens biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kritik af mangel på samme har alle den langelandske hjemmeplejes biler nu fået monteret vinterdæk. Det glæder arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentant, Anita Jensen.

Langeland: - Vi skøjter rundt på helårsdæk.

Sådan lød en kommentar fra arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentant for de nordlangelandske hjemmeplejere, Anita Jensen i Fyns Amts Avis i januar, fordi ikke alle hjemmeplejens biler var udstyret med vinterdæk.

Forinden havde hun skrevet et læserbrev om de manglende vinterdæk, og i slutningen af måneden tog kommunens økonomiudvalg sagen op. Det endte med et flertal for at montere vinterdæk på samtlige af kommunens 52 hjemmeplejebiler.

Og nu er dækkene skiftet, oplyser Anita Jensen tilfreds.

- De var i gang i oktober en dag, hvor jeg ankom til Solhjem. Her var kommunens folk i fuld gang med at skifte dækkene, så jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, siger hun og forklarer hvorfor.

- Det er rigtig godt, fordi de (politikerne, red.) har holdt, hvad de lovede. Og fordi det virkede at kæmpe for det, siger Anita Jensen.

Hvad det har kostet at sikre hjemmeplejens biler med vinterdæk, og hvor de kommunale helårsdæk eventuelt står opbevaret, har det ikke været muligt at få svar på fra kommunens tekniske chef, som avisen ikke har kunnet få fat på.

Fakta
Den 17. januar i år kritiserede Anita Jensen i FAA på vegne af sine kollegaer, at ikke alle hjemmeplejens biler var udstyret med vinterdæk.Den 23. januar holdt medarbejderrepræsentanterne og de daglige ledere møde om sagen.

Det endte med en redegørelse, hvor det blev fastslået, at de under et voldsomt snefald tidligere på måneden, hvor de nordlangelandske veje blev pakket ind i is, ikke ville være bedre hjulpet med vinterdæk.

Ifølge redegørelsen havde uheldige omstændigheder for vejberedskabet desuden medvirket til, at vejene i nord var belagt med et tykt lag is i cirka tre dage.

Et politisk flertal besluttede dog at montere vinterdæk på alle hjemmeplejens biler, og det er nu sket.

Efter kritik sidste vinter: Så er der vinterdæk på hjemmeplejens biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce