Efter kritik fra Ankestyrelsen: Langeland Kommune fastholder delvist afslag

Arno Kruse kan "ved den søde grød" - som han siger - ikke forstå, at kommunen igen giver afslag på et forkert grundlag. Arkivfoto

Efter kritik fra Ankestyrelsen: Langeland Kommune fastholder delvist afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om kommunen nu henviser til den rigtige lov, er afslaget forkert, mener Arno Kruse. Kommunen vil stramme op.

Langeland: Det ændrede ikke noget i Langeland Kommunes afgørelse, at den forleden fik alvorlig kritik af Ankestyrelsen i en sag om lån til indskud.

Kommunen fastholder det delvise afslag. Nu bare med henvisning til den rigtige lovgivning.

Sagen drejer sig om en 88-årig borger, der ansøgte kommunen om et lån til indskud, da han skulle flytte. Kommunen gav tilsagn om et delvist lån på cirka det halve af det ansøgte beløb. Men da den 88-åriges børn henvendte sig til Arno Kruse, Longelse, fik sagen en anden drejning. Arno Kruse bemærkede, at kommunen havde brugt en forkert lov, Aktivloven, i stedet for den rigtige, Boligstøtteloven.

Arno Kruse klagede til kommunen, der afviste, og bagefter til Ankestyrelsen, der gav Arno Kruse medhold i, at sagen var behandlet forkert. I øvrigt kritiserede Ankestyrelsen kommunens sagsbehandling i meget alvorlige vendinger. Og sagen røg tilbage til kommunen til fornyet behandling.

Denne sagsbehandling er altså endt med samme kommunale afgørelse, og det huer ikke Arno Kruse:

- Det eneste, der er anderledes i den nye afgørelse, er navnet på loven. Problemet er bare, at man efter Boligstøtteloven ikke kan give delvise lån. Enten skal man give lån på hele beløbet, eller også skal man slet ikke. Det står i vejledningen til loven. Dét med det delvise er fra Aktivloven, og det er altså ikke den, man skal bruge, siger Arno Kruse om kommunens nye afgørelse.

- Jeg kan spore en vis trodsighed i kommunens afgørelse. Man vil ikke rette sig efter loven. Det er jo et forsøg på at omgå Ankestyrelsens afgørelse, og det kan jeg ved den søde grød ikke forstå, at kommunen begiver sig ud i, når det nu også er sådan, at kommunen skal svare Ankestyrelsen. Kommunen skal jo skrive til Ankestyrelsen og fortælle, hvad man har tænkt sig at gøre, tilføjer Arno Kruse. Han vil følge sagen til dørs i kommunalbestyrelsen, som han blev valgt til i november for Socialdemokraterne.

Det er jo et forsøg på at omgå Ankestyrelsens afgørelse, og det kan jeg ved den søde grød ikke forstå at kommunen begiver sig ud i, når det nu også er sådan, at kommunen skal svare Ankestyrelsen.
Arno Kruse
Vicekommunaldirektør Jani Hansen lover, at kommunen vil stramme op på arbejdsgangene. Arkivfoto
Vicekommunaldirektør Jani Hansen lover, at kommunen vil stramme op på arbejdsgangene. Arkivfoto

Vil stramme op

Vicekommunaldirektør Jani Hansen har ingen kommentarer til Arno Kruses oplysning om, at man efter Boligstøtteloven ikke kan give delvise lån:

- Den oplysning har jeg ikke kendskab til og kan derfor ikke sige noget om, siger hun og fortsætter:

- Mere generelt er det beklageligt, at vi får alvorlig kritik af Ankestyrelsen. Der er kritik, og det skal vi rette ind efter. Vi må have strammet op på arbejdsgangene. Selvfølgelig kan vi i kommunen komme til at lave fejl, men vi skal have bygget nogle arbejdsgange op, så vi sikrer os mod fejl. Når vi i kommunen laver fejl, skal vi lære af det, tilføjer Jani Hansen.

Efter kritik fra Ankestyrelsen: Langeland Kommune fastholder delvist afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce