Efter konkurs: Politiker fandt andre værdier

John Morville Larsen, lokalpolitiker i Langeland Kommune, gik konkurs med caféen Thummelumsen i Rudkøbing.
Foto: Roland P.

Efter konkurs: Politiker fandt andre værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Morville Larsen gik konkurs efter fem år som restauratør på Thummelumsen, og han savner ikke arbejdet. Til gengæld skal der manes mange rygter i jorden i et lille samfund.

Når man stikker næsen frem som restauratør, debattør og kommunalbestyrelsesmedlem i en by med cirka 4500 beboere, kan det næsten ikke undgås, at folk vil begynde at snakke.

- Lad mig sige det sådan, at der kan opstå megen snak over en Tuborg, lyder det overskudsagtigt og storsmilende fra John Morville, som efter sin personlige konkurs tidligere i år har måttet lægge ører til alskens rygter.

- Jeg ved, at folk en del gange har snakket om, at jeg skal skilles, og også at jeg nu var færdig med Langeland. Og begge dele kan jeg afvise blankt, siger han, kort før han tager en tår af avisens stærke kaffe til forskel fra den mere milde kaffe på Thummelumsen.

Han og konen er stadig sammen, og parret har ingen planer om at forlade Langeland.

- Jeg har både venner og familie her. Så der er ingen grund til at flytte, siger John Morville.

Derudover har John Morville også hørt rygter om, at han skulle have snydt.

- Jeg er ked af, hvis folk føler sig snydt. Men sandheden er, at jeg ikke har kunnet betale mine regninger. Heldigvis er medarbejderne dækket af lønmodtagernes garantifond i forbindelse med løn og feriepenge, det er bare et spørgsmål om at søge, siger han.

John Morville så skriften på væggen i april i år, hvor han valgte at begære sig konkurs.

- Omsætningen i vinterhalvåret var for lav. Og jeg har nok bare været for stædig og har så valgt at holde åbent alligevel, siger den tidligere restauratør, som nu har fået et helt andet fokus.

- Jeg indrømmer, at det var hårdt og føltes som et nederlag i starten. Jeg var overbevist om, at jeg ikke ville kunne gå igennem Østergade længere uden at føle, at Thummelumsen ville trække i mig. Men det er der slet ikke noget af. Jeg savner det ikke, siger John Morville.

Andet fokus

- Jeg har fået et fokus på nogle andre og vigtigere ting. Familie og venner for eksempel i forhold til de sidste fem år, hvor jeg har arbejdet rigtig meget. Jeg havde ikke lige registreret, at der var så meget andet omkring mig, fortæller han.

John Morville sidder i kommunalbestyrelsen for Borgerlisten på Langeland, og han har heller ikke nogen planer om at forlade politik.

- Alle rammer et bump på vejen i ny og næ. Vi er jo faktisk nu tre i kommunalbestyrelsen, der har oplevet en konkurs (Kim Welcher (DF) og Brian Dalsgaard (V) red.). Og det er ikke en politisk dødsdom. Jeg mener, at det er en erfaring, man kan tage med sig og forsøge at bruge positivt i sit politiske virke, siger John Morville.

Efter konkurs: Politiker fandt andre værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce