Efter Facebook-eftersøgning: Stjålet Landrover fundet på Langeland

Det er denne gamle brandbil, der er blevet fundet på Langeland. Privatfoto

Efter Facebook-eftersøgning: Stjålet Landrover fundet på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand fra Odense er tirsdag blevet genforenet med den gamle brandbil, han mandag meldte stjålet. Bilen blev fundet på Langeland.

Fredericia/Fyn: Rød var blevet til sort. Et rotorblink manglede, og det samme gjorde en bagklap. Bagkofangeren var revet af, og der var skader på højre forskærme.

Nogenlunde sådan Landroveren fra 1971 ud, da ejeren, 42-årige Thomas Brandslund, blev genforenet med den på Langeland. Mødet skete efter, at bilen var blevet meldt stjålet mandag morgen. I løbet af 20 timer blev hans efterlysning af bilen på Facebook delt 640 gange.

- Nu er den på vej til mekanikeren på et fejeblad, lyder det fra en tydeligvis lettet Thomas Brandslund.

- Mangler du en bil?

Brandbil-ejeren fra Odense havde brugt det meste af dagen mandag og tirsdag på at lede efter den pensionerede brandbil, han erhvervede sig i maj måned.

Siden da er den blevet brugt af ham selv og hunden Cooper, når der skulle hundetrænes eller jages i skovene. Men den blev altså stjålet, mens brandbilen stod parkeret hos en kammerat i Fredericia, indtil en mekaniker havde plads til at få kigget på den.

Kort før 10.30 ringede Svendborg Politi så til ham og kunne overbringe ham den glædelige nyhed, at de havde fundet hans bil på Langeland.

- Han spurgte, om jeg manglede en bil, og det gjorde jeg jo. Så fortalte han mig, hvor den stod, og så kørte jeg, fortæller Thomas Brandslund.

Skadet originalitet

Men synet af Landroveren fra 1971 var ikke helt kønt. I løbet af kort tid er det lykkedes for biltyvene at omdanne den fine og originale brandbil til at ligne noget helt andet.

- Det er selvfølgelig dejligt, at jeg har fået den tilbage, men det er originalitet, der har taget skade, som ikke kan erstattes. Hvis vi kan få den sorte farve af, så hjælper det på det, men det er ikke sikkert. Nu skal taksatoren kigge på det, siger odenseaneren.

Han vil gerne have lov til at sige tak for den opmærksomhed, biltyveriet har fået - både på Facebook og i medierne. Det er noget, han 'er meget beæret over'.

Selv havde Thomas Brandslund en idé om, at biltyveriet handlede om, at nogle ville have det sjovt. Han tvivlede på, det handlede om at få bilen solgt videre eller hugget op. Hvem der stod bag biltyveriet, eller hvem der ringede til Svendborg Politi med oplysning om, hvor brandbilen befandt sig, kan vagtchef hos Fyns Politi ikke fortælle.

Efter Facebook-eftersøgning: Stjålet Landrover fundet på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce