EU penge: 100.000 til wifi på Langeland

Turister og andre kan få glæde af de kommende wifi-hotspots. Arkivfoto

EU penge: 100.000 til wifi på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland er blandt de kommuner i Europa der får del i det såkaldte Wifi4Eu program som EU netop har uddelt

Langeland Kommune søgte i foråret om, at få del i de penge EU har afsat til at kommuner kan installere gratis wifi i parker, på biblioteker, på offentlige pladser, sundhedscentre eller museer særligt til glæde for udnelandske turister og gæster.

Bent Knudsen er leder af Langeland Kommunes It- og Digitaliseringsafdeling og skal nu til at se på, hvor pengene skal bruges.

- Ideen er opstået i EU på et tidspunkt, hvor det var meget dyrt at bruge mobiltelefoner i udlandet, og man har ment, at den fri bevægelighed også skulle gælde turister, siger Bent Knudsen.

- Nu har udviklingen i nogen grad overhalet det problem, selv om det stadig kan være dyrt at bruge mobildata, i alt efter hvor man kommer fra, så derfor giver det god mening at oprette gratis hotspots forskellige steder.

Regler skal følges

Hvor på Langeland de forskellige hotspots skal placeres er svært at sige, og de godt 100.000 kroner rækker heller ikke langt. De skal også dække driftudgifter i en periode.

- I første omgang skal vi indhente ideer og projekter fra forskellige foreninger på Langeland og så skal vi se på, om de lever op til kravene. De må ikke konkurrere med allerede eksisterenede projekter og derfor vil pengene ikke kunne bruges eksempelvis i havnene, hvor både kommunen og firmaet Skywire opererer, siger Bent Knudsen, der allerede før han fik tilsagnet fra EU er blevet kontaktet af flere operatører, der er interesseret i opgaven.

- Et tænkt eksempel kunne være Tickon eller andre områder i Tranekær, hvor vi ved, der er huller, men det vil eksempelvis ikke kunne dække hele Tickon, Medicinhaverne og biavlerforeningen. I Tickon kan træer være vejen, og et hotspot vil kun kunne dække et mindre område. Så der er mange ting, der skal undersøges, siger Bent Knudsen, der forventer, at der er klarhed over, hvor der kan installeres gratis wifi foråret 2019.

Der er 13.000 kommuner i hele EU, der har søgt og 2800 kommuner, heriblandt Langeland, har fået 15.000 euro, det svarer til omkring 112.000 kroner

EU penge: 100.000 til wifi på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce