Fiskeristyrelsen har i weekenden bjærget seks kilometer ulovligt garn, der var sat ud i Langelandsbæltet. Garnene repræsenterer en værdi på cirka 60.000 kroner.

Langeland: På baggrund af en anmeldelse rykkede Fiskeristyrelsen i weekenden ud for at bjærge ulovlige garn, der skulle være sat ud i Langelandsbæltet.

Anmeldelsen viste sig at holde vand, og mandskabet på kontrolskibet Havternen endte med at bjærge ikke mindre end seks kilometer ulovligt garn.

- Det er en usædvanlig stor fangst, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Lå på 30 meters dybde

Garnene var sat ud i dybhavsruten i Langelandsbæltet fem sømil syd for Spodsbjerg og stod på 30 meters dybde.

I alt blev der konfiskeret 66 garn til en anslået værdi af 60.000 kroner, men der røg også andet i myndighedernes net.

Ifølge pressemedarbejder i Fiskerstyrelsen, Oliver de Mylius blev der på to anmeldte positioner blev fundet plasticdunke uden ejeridentifikation.

Gik efter sårbare fisk

Torskekvoterne har de seneste år været reduceret markant i Østersøen på baggrund af anbefaling fra den biologiske rådgivning.

Denne anbefaling har blandt andet ført til, at der er stop for fiskeri efter torsk i vestlige Østersø i februar og marts, der er gydemåneder for torsken.

Det er ifølge en pressemeddelelse fra Fiskeristyrelsen afgørende for torskebestanden fremover, at gydeperioden kan foregå uforstyrret.

Men nogle fiskere vælger altså at bryde reglerne, som i dette tilfælde, skriver styrelsen.

Undtaget fra reglerne er fiskefartøjer under 12 meter i længde, som må fiske på op til 20 meter vand, da torsken gyder på større dybder.

Det er muligt at anmelde ulovligt fiskeri på hjemmesiden www.fiskeristyrelsen.dk eller til styrelsens døgnvagt på telefon 72 18 56 09.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Ulovlige garn konfiskeret: Men lyssky fisker nåede at hente de sidste

Ulovlige garn konfiskeret: Men lyssky fisker nåede at hente de sidste