Tre sagkyndige vidner afgav forklaring på den sidste dag med vidneafhøringer i sagen om dobbeltdrabet i Snøde. Retsformanden måtte igen skarpt appellere til, at tilhørerne skal være stille eller forlade retssalen.

Svendborg/Snøde: På den sidste dag med vidneafhøringer i sagen mod en 26-årige dobbeltdrabstiltalt mand var der tre sagkyndige vidner i skranken. En bilinspektør, en kriminaltekniker og en våbenmekaniker. Den tiltalte var ikke selv til stede.

Bilinspektøren havde undersøgt bilen og været på gerningsstedet tre uger efter dobbeltdrabet den 17. april sidste år.

Han havde skønnet, at det 35-årige offer var blevet ramt med 55 til 65 kilometer i timen. Han havde fundet en sammenlignelig bil og kørt den ind i en dukke. Derefter var han ved at sammenligne skaderne på denne bil med dem, der var på den 26-årige tiltaltes bil, kommet frem til hastigheden.

Det var tydeligt, at dagens tre vidner ikke var øjenvidner, men professionelle teknikere. Og da næste vidne, en kriminaltekniker, skulle afgive forklaring, var det påfaldende, hvor lidt påvirket han var af situationen sammenlignet med både øjenvidnerne og tilhørerne, der består af familierne til både de to dræbte og til den tiltalte.

Da kriminalteknikeren viste et billede af den trøje, som det 23-årige offer havde haft på den 17. april, lød der højlydte suk og ubehag fra de pårørende.

- Jeg bliver nødt til at sige, at vi ikke vil se de der himmelvendte øjne og tilkendegivelser. Vi prøver at finde ud af, hvad der er op og ned i den her sag, måtte forsvarer Ulrik Sjølin Pedersen skarpt pointerer.

Noget lignende sagde han også på det første retsmøde, hvor den tiltalte blev afhørt, og dengang var retsformanden hurtig til at tilslutte sig og true med ellers at smide folk ud. Retsformanden var lige så hurtig denne gang og tydeligt irriteret, da han gentog truslen fra første dag i sagen.

- Er det forstået, sagde han højt.

Det sidste vidne var en våbenmekaniker, der har undersøgt gerningsvåbnet. Han fandt en mindre defekt ved det, der gjorde, at man godt kunne afskyde det, selvom det skulle være sikret, det ville dog kræve, at man trykker væsentligt hårdere på aftrækkeren, end når det er afsikret.

Den tiltalte har selv forklaret, at det første af de to skud, der ramte den 23-årige, gik af ved en fejl, da han ville lægge geværet tilbage i bagagerummet. For at give et billede af, om det er sandsynligt, ville anklager Karin Ehlers Jørgensen have, at dommere og nævninge prøvede, hvor hårdt man skal trykke på det sikrede gevær, for at det går af.

Ulrik Sjølin Pedersen mente, at hvis man skulle gøre det, så skulle man finde et gevær, hvor man har målt det til at være lige så hårdt at trykke af, som gerningsvåbnet, når det er sikret.

Da dommerne ikke mente, man skulle udsætte nævningene for at stå med gerningsvåbnet i hånden, blev det aftalt, at teknikeren kommer igen til næste retsmøde den 26. juni og medbringer et gevær, som man kan prøve uden ammunition i retslokalet.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Fyns Amts Avis mener: Retssikkerhed for dobbeltmordere

Fyns Amts Avis mener: Retssikkerhed for dobbeltmordere

5
Snøde-sagen er ikke slut: Drabsmand beder om en mildere straf

Snøde-sagen er ikke slut: Drabsmand beder om en mildere straf

Historien bag dobbeltdrabet: - Hvorfor skød du mor, far?

Historien bag dobbeltdrabet: - Hvorfor skød du mor, far?