Det mobile bibliotek tager på turné: Vil du lægge hus til "minibibliotek"?

Det er enkelt at låne bøger fra det mobile bibliotek: Du skriver bare navn og udlån i en notesbog og streger det ud igen, når du afleverer. Foto: René Tækker Clausen

Det mobile bibliotek tager på turné: Vil du lægge hus til "minibibliotek"?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland Bibliotek inviterer foreninger, fitnesscentre og andre til at byde ind, hvis de vil lægge hus til et "minibibliotek" i et par måneder.

Langeland: Hvorfor ikke lade biblioteket komme til læserne? Og ikke bare i form af en bogbus, men som et tilbud, der dukker op lige dér, hvor man alligevel færdes. Dét er tanken bag det mobile bibliotek, som Langeland Bibliotek vil byde ud det næste halve år. Placeringen afhænger af, hvem der har lyst til at få besøg, fortæller bibliotekschef Anni Jensen:

- Vi vil simpelthen sende det mobile bibliotek på turné og opfordrer alle interesserede til at byde ind. Vi vil især prioritere foreninger og frivillige steder som Fitnesscenter Nord eller Fiskeriets Hus, men det kunne sådan set også være en dagligvareforretning, siger Anni Jensen og tilføjer, at det vil stå hvert sted i cirka to måneder.

Det mobile bibliotek er helt basalt en bogreol på hjul. Der er især biografier og sundhedsbøger på hylderne, men man kan også finde romaner og børnebøger blandt de 200 titler. Udlån foregår helt analogt ved, at man skriver navn og udlån i en notesbog, så man behøver ikke at være meldt ind på biblioteket.

Læsning godt for helbredet

Sammensætningen af bøger er ikke tilfældig. Det mobile bibliotek blev nemlig til i 2015 som del af et projekt med fokus på læsning og sundhed, som Langeland Bibliotek lavede i samarbejde med Sundhedshuset og Kompetencecentret med restpuljemidler fra "Danmark læser"-kampagnen.

- Sundhed handler om mere end fravær af sygdom. Og ved at læse om andres virkelighed, for eksempel i en biografi, kan man få et andet blik på ens egen situation, siger Anni Jensen og fortæller, at projektet var inspireret af det stigende fokus på biblioterapi - altså ideen om, at litteratur kan have en målbar positiv effekt på helbredet.

Positive tilbagemeldinger

Udover det mobile bibliotek, som stod i Sundhedshuset, bestod projektet af foredrag og biblioteksbesøg for folk, der ikke normalt lånte bøger. I projektperioden var der over 300 udlån fra det mobile bibliotek og mange positive tilbagemeldinger fra Sundhedshusets brugere, som nød at kunne låne bøger i en periode, hvor de måske ikke havde mulighed for at besøge det "rigtige" bibliotek, fordi de var syge eller gik til genoptræning.

- Vi fik bragt litteraturen et andet sted hen end biblioteket, og det er præcis det, vi også ønsker at gøre ved at sende det mobile bibliotek på Langelandsturné, siger Anni Jensen.

Hvis din forening, forretning eller et helt tredje sted er interesseret i at få "besøg" af det mobile bibliotek, kan du kontakte bibliotekschef Anni Jensen på abje@langelandkommune.dk eller 63 51 63 30.

Det mobile bibliotek tager på turné: Vil du lægge hus til "minibibliotek"?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce