Ved grøfter, hegn og krat ligger der masser af øldåser og andet affald, som ikke er blevet samlet op.

langeVEJLEN: - Dér er en øldåse. Der er en øldåse. Der er en dåse. Éen til. Og...

Det kan være svært at komme til at nyde den ellers dejlige natur på Vejlen ved Rudkøbing, når man går der sammen med Tony Arildslund, Kragholm. Som en af de nærmeste naboer til Vejlen og festivalpladsen følger Tony Arildslund nøje med i, hvad der foregår i området.

- Det er et dejligt naturområde, som vi skal passe godt på. Og det gør vi altså ikke ved at lade øldåser, plastic og andet affald fra Langelandsfestivalen ligge og flyde, siger Tony Arildslund, der på under et par minutter finder 10 stk. affald - det meste mere eller mindre ramponerede øldåser.

Det er et dejligt naturområde, som vi skal passe godt på. Og det gør vi altså ikke ved at lade øldåser, plastic og andet affald fra Langelandsfestivalen ligge og flyde.

Tony Arildslund

Tony Arildslund synes, at der generelt bliver ryddet pænt op på campingområderne:

- Men ikke ved de små moser, grøfterne og stederne med lidt krat. Her er fyldt med affald. Affald som dukker op i løbet af vinteren, når græsset og planterne visner, fortsætter Tony Arildslund. Han har forsøgt at få festivalen til at rydde op.

- Dét afviste en nu tidligere direktør. Han sagde, at kommunen jo havde godkendt oprydningen, og så ville festivalen ikke gøre mere. Jeg snakkede derefter med én fra kommunen. Han lovede, at kommunen nok skulle sørge for en oprydning i vinter. Det er bare ikke sket, og nu gror græsset igen, fortsætter Tony Arildslund. Han mener, at der i kommunens krav til festivalen skal være et punkt om en supplerende vinteroprydning.

- I det høje græs har oprydderne ikke en jordisk chance for at se skidtet, tilføjer Tony Arildslund.

Både Tony Arildslund og andre private har selv været ude og rydde op i bestemte områder:

- Flere har fjernet affald ved stranden. Her er der smidt mange dåser fra diget, som festivalgæster bruger, når de går til og fra festivalpladsen. Så smider de bare den tomme dåse. Og jeg har ryddet op ovre ved rensningsanlægget. Her havde kommunen fået slået græsset rundt om anlægget, og så dukkede der masser af dåser op - eller rettere: Smadrede dåser med skarpe kanter. Det er simpelthen ikke godt nok, tilføjer Tony Arildslund.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Festivalens sidste spor snart slettet

Festivalens sidste spor snart slettet

Festivalpant til sparegrisen

Festivalpant til sparegrisen

Langelandsfestival mangler frivillige