Saint-Exupéry´s klassiker "Den lille prins" er fortolket og gendigtet til "Kun med hjertet" af Langelands Efterskoles elever og spiller som åben forestilling i aften, lørdag den 3. februar.

Langeland: De store musicals tid er ikke forbi. To langelandske efterskoler, Langelands Efterskole og Musikefterskolen i Humble, har i disse dage gang i mikrofoner, kostumer, scenografi. Samt ikke mindst det fællesskab, der er afgørende for, at en forestilling, en musical, kan gennemføres.

På Langelands Efterskole har eleverne i aften, lørdag den 3. februar kl. 19.30, en forestilling, der er åben for alle. Årets produktion hedder "Kun med hjertet" og er en fortolkning eller gendigtning af Saint-Exupéry´s eviggyldige klassiker "Den lille prins".

Kun med hjertet

Langelands Efterskole, Nørrebro 190, RudkøbingTeatersalen

"Kun med hjertet" spiller i aften, lørdag den 3. februar kl. 19.30

Fri entré med billetbestilling på administration@langelandsefterskole.dk.

Handlingen starter, da en ung mor og læge sidder ved sin døende datters leje på hospitalet. Men ud af den alvorstunge voksenverden træder den lille prins med sin kendte åbningsreplik: "Vil du ikke nok tegne et får til mig" - og den døende mærker lyset og varmen brede sig.

De forfængelige og mange andre

I forestillingen er der lagt vægt på det smukke, det fantasifulde, det farverige, samt på at musikken også skal være beroligende og velkomponeret på pigens fantasifulde rejse sammen med Den lille Prins, forsikrer Jeanette Rathe, der sammen med Bitten Guldberg er blandt de lærerkræfter, som er knyttet til musicalen.

Undervejs møder pigen (og publikum) Saint-Exupérys klassiske karakterer som den smukke rose, den griske forretningsmand, de forfængelige og deres beundrer, den dominerende konge og mange andre.

Traditionen tro er musicalen blevet til i et samarbejde mellem skolens fire linjefag: kunst, musik, teater og film - og de 70 elever, der på bare halvanden uge har forvandlet stof og træ til kostumer og scenografi. Ord på papir er blevet til levende replikker, skuespil, sangtekster og musik. På skolens filmlinje er der arbejdet nonstop med filmgenrer som animation og stopmotion.

  • Af: