Debatmøde om busser: Loven taler imod Langelandsk brud med Fynbus


Debatmøde om busser: Loven taler imod Langelandsk brud med Fynbus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere lokalpolitikere på Langeland ønsker at bryde ud af Fynbus og etablere eget trafikselskab, men det giver loven ikke mulighed for. Venstres transportordfører er dog klar til at gå i dialog med de langelandske politikere.

Langeland: Busdriften er blevet et varmt emne i den igangværende valgkamp på Langeland, hvor flere politikere ønsker at gøre som Ærø Kommune og bryde ud af det regionalt og kommunalt ejede busselskab Fynbus.

Under et vælgermøde arrangeret af TV2Fyn i tirsdags proklamerede SF's spidskandidat, Tonni Hansen, at han vil fyre Fynbus og etablere et langelandsk trafikselskab, hvis han bliver borgmester.

Venstres spidskandidat, Jan Ole Jakobsen, som også er Langelands repræsentant i Fynbus' bestyrelse, henledte opmærksomheden på, at det ikke kan lade sig gøre at bryde ud af samarbejdet.

Alligevel endte Jan Ole Jakobsen med at give håndslag med Tonni Hansen (SF) på, at politikerne kan prøve at opnå dispensation til at bryde ud af det lokalt udskældte trafikselskab.

Lovmæssigt kan det dog blive svært at realisere ønsket.

- Vi må tage afsæt i loven

Ifølge Loven om trafikselskaber kan ø-kommuner som Ærø, der ikke har en bro eller anden landfast forbindelse til andre kommuner undlade at deltage i et trafikselskab.

Men hvis de langelandske politikere trods broer til Fyn står fast, er Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, parat til at lægge øre til.

Men loven kommer i første række, fastslår han.

- Som udgangspunkt må vi tage afsæt i det, der står i loven. Det ville være naturligt, da det er det, vi har den for. Men det er klart, at jeg vil gå i dialog med politikerne på Langeland for at høre, hvad der er galt, siger han og fortsætter.

- Når lokale politikere råber vagt i gevær, så er det ikke for sjov. Så er det, fordi der er noget, man oplever som utilfredsstillende, og hvis det skulle være nødvendigt, at de etablerer deres eget, så må vi se på det. Men jeg vil ikke lægge mig fast på forhånd, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Torsdag 16. november klokken 17-17.45 inviterer Fyns Amts Avis til debat om kollektiv trafik i Spodsbjerg.

Debatmøde om busser: Loven taler imod Langelandsk brud med Fynbus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce