Debat om Rudkøbing Havn: - Lad os få gang i udviklingsarbejdet igen


Debat om Rudkøbing Havn: - Lad os få gang i udviklingsarbejdet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jesper Ansbæk, Planken 20, Rudkøbing
Billede
Langeland. 

Fyns Amts Avis har taget det fine initiativ at invitere til at gøre status over resultaterne af den meget visionære og omfattende plan for udvikling af Rudkøbing Havn, der blev lavet i årene op til 2011.

Visionerne og planen for havnen var et resultat af et samarbejde mellem Rudkøbings borgere, kommunen, Realdania og Syddansk Universitet.

Det ville være meget flot, hvis Fyns Amts Avis' initiativ fik det resultat, at der kom mere gang i arbejdet med udviklingen af havnen og forbindelsen mellem havn og by.

Der er allerede gjort et stort arbejde for at gøre havnen mere attraktiv: - Ørstedspavillonen er blevet smukt og stilfuldt restaureret og er igen et samlingssted for byens borgere. - Det gamle slagteri/Daloon er i skrivende stund ved at blive revet ned og et nyt tæt-lavt byggeri vil blive opført på grunden af Boligselskabet Langeland. - Den gamle og meget attraktive badeanstalt vil blive frilagt med nedrivningen af slagteriet og det nye tæt-lave byggeri. - Kommunen har bygget en multibane ved skudehavnen.

Men der er stadig meget mere, der kan gøres for at styrke udviklingen af havnen og forbindelsen mellem havn og by.

Et første forslag til en fremgangsmåde kunne være: 1. Vi danner en arbejdsgruppe med interesserede og arbejdsomme borgere, meget gerne med deltagelse af kommunen, eventuelt med en observatør. 2. Gruppen laver en vision for sit arbejde. 3. Gruppen laver plan for at realisere visionen. 4. Gruppen laver en analyse af styrker, svagheder, muligheder og trusler/barrierer for at gennemføre arbejdsplanen og realisere visionen. 5. Gruppen kontakter relevante fonde med henblik på et samarbejde og økonomisk støtte. 6. Gruppen laver en tids- og etapeplan. 7. Gruppen kontakter erhvervsdrivende/brugere af de funktioner, der skal have nyt liv på havnen - f.eks. bådebyggeriet og beddingen.

Personligt synes jeg det vil være en stor fordel hvis arbejdet med at udvikle havnen blev kombineret med at en plan for udvikling af Rudkøbing som handelsby og sikring af den oprindelige forbindelse mellem by og havn.

Jesper Ansbæk Planken 20, 5900 Rudkøbing

Debat om Rudkøbing Havn: - Lad os få gang i udviklingsarbejdet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce