Debat: Manden kunne være død

Anker Nielsen. Arkivfoto: Kenneth Skipper

Debat: Manden kunne være død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3. juli bringer John Criddle i Øboen et meget skræmmende eksempel på, hvor uansvarligt og inkompetent man undertiden håndterer 112-opkald på alarmcentralen.

Han beskriver sine symptomer for den vagthavende på alarmcentralen, og enhver 1.-års lægestuderende ville vide, at symptomerne kan skyldes en livsfarlig, akut tilstand.

Modtageren af opkaldet begyndte at ævle om opkald til egen læge, hvor man sædvanligvis starter som nummer ni i telefonkøen. John Criddle kunne, med sine symptomer, været afgået ved døden, mens han sad i den telefonkø.

Modtageren af opkaldet burde pr. omgående iværksætte en A1-udrykning.

Kronisk syge hjertepatienter og lungepatienter oplever ofte alvorlig forværring af deres tilstand på et splitsekund. Når så vedkommende patient lider af begge dele, burde alle alarmklokker lyde selv for en ung sygeplejeelev.

Jeg ved ikke, om man i regionen er begyndt at benytte kantine-og eller rengøringspersonale til at varetage opgaver på alarmcentralen af sparehensyn, men man har i hvert fald ansat personale, der på ingen måde er kvalificeret til at varetage deres opgave.

Den amatøragtige sagsbehandling kunne meget vel have kostet John Criddle livet.

Det er desværre ikke første gang, der begås fatale fejlvurderinger på alarmcentralen. Undertiden ringer borgerne unødvendigt 112, men når der er tale om så klokkeklare, livstruende symptomer som i John Criddlles tilfælde, er der kun én relevant løsning. AFSTED med ambulance, akutlæge, paramediciner og akuthjælpere.

Jeg ved, at John har klaget til regionen over den utilgivelige, inkompetente mangel på kvalificerede beslutninger, han er blevet spist af med, og det bliver spændende at opleve, hvilken slags vand regionen hælder ud af ørerne denne gang, når de skal forklare, at de har fuld tillid til deres ansatte, og at der er ageret fuldstændig efter reglerne.

Debat: Manden kunne være død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce