Debat: Hvorfor hører man aldrig om en ledelse sparet væk?
Af: Kasper Nefer Olsen, Havgaardsvej 1, Sdr. Longelse
Foto

Læserbrev: Ledelsen af Jysk Fynske Medier har besluttet, "i en sparerunde", at fyre fotograferne, herunder ugeavisen Øboens Birger Vogelius - det var dog ualmindelig dumt.

 Hvorfor hører man aldrig om en ledelse sparet væk? Jeg er sikker på, at det ville gøre en langt større forskel i budgettet end et par freelance-fotografer - uden at gå ud over produktets kvalitet! Nå, vi skal tænke positivt, især i nedgangstider. Birger var - jeg mener: er - ikke bare en kanonfotograf, men en kunstner og iagttager af naturen og virkeligheden i det hele taget. Jeg har stadig hans "Blodmåne over Ristinge" fra september 2015 i glas og ramme. Øboen bliver aldrig den samme uden ham. Tak. 

SVAR:

 

Jysk Fynske Medier har i forbindelse med nødvendige besparelser nedlagt syv fotografstillinger. Vores samlede stab af fotografer er herefter på 25. Der er samtidig gennemført et midlertidigt stop for udgifter til fotografering på freelancebasis.

Birger Vogelius er en glimrende og engageret fotograf, som vi af rent økonomiske årsager indtil videre desværre har måttet stoppe samarbejdet med. Vores egne fastansatte fotografer vil dog i vidt omfang sørge for, at der også i fremtiden bliver taget kvalitetsbilleder til Øboen. Carsten OlsenChefredaktør