Debat: Fællesareal til salg på Sylen


Debat: Fællesareal til salg på Sylen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Finn V. Petersen, Sylen 5, Rudkøbing
Billede
Langeland. 

LÆSERDEBAT: Som beboer på Sylen i Rudkøbing gennem 19 år har min hustru og jeg utallige gange set, hvor meget fællesarealet, udlagt som boldbane med mål, er blevet brugt til både boldspil af børn og deres forældre/bedsteforældre og til vejfester. Hvad erfarer vi så nu? Jo, nu er kommunen ved at udstykke det areal, som vi igennem 19 år har troet var fællesareal, til tre byggegrunde. Hvor skal der så fremover være fællesareal? Det er jo noget, som i dag bliver skrevet ind i lokalplaner, men ikke i Langeland Kommune.

Vi havde jo godt hørt og set, at der var gang i noget allerede i maj 2018. Der var et firma nede og lave bundprøver af jorden, men vi tænkte: Det kunne ikke passe, ud fra vores kendskab til grundenes bundforhold. Da jeg og min hustru byggede hus hernede i år 2000, fik vi forståelsen af, at der ikke blev bygget mere på Sylen, da boldbanen/fællesarealet var etableret, og til venstre for det lå der store bunker af jord, som skulle fyldes i det store hul (ca. to-tre meter dybt), som arealet bestod af. Siden blev området fyldt op og jævnet af en lokal entreprenør, og derefter skulle det så være kommunen, der tog sig af at holde stykket, hvilket de har gjort i mere eller mindre grad.

Men i marts 2019 kom landmåler og målte "grundene" op - så jo, Langeland Kommune har virkelig tænkt sig at udstykke arealet, på trods af bundforholdene. Jeg ved, hvad jeg taler om, har selv kostet små 50.000 kr. på ekstrafundering.

Jeg må sige, at efter min opfattelse er det en underlig moral politikerne og embedsmændene i Langeland Kommune har. Idet de ved, eller bør vide, at i hvert fald de to af grundene er stort set "bundløse".

Det undrer mig derudover temmelig meget, at Langeland Kommune bruger penge på at byggemodne tre grunde (ifølge landmåleren), når vi i forvejen har mange byggemodnede grunde ude i Ørstedsbyen, men der er måske for mange penge i kommunekassen?

Jeg vil slutte af med at sige velkommen til nybyggerne, jeg vil anbefale de eventuelle købere af grundene at købe gummistøvler, da hele området er temmelig vådt om vinteren.

Debat: Fællesareal til salg på Sylen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce