Debat: Det er oftest en fordel at blive udskrevet tidligt


Debat: Det er oftest en fordel at blive udskrevet tidligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul-Erik Svendsen (S), formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, og Bo Libergren (V), formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen i

Luftfoto fra Svendborg
Langeland. 

Læserbrev: I den senere tid har vi i Fyns Amts Avis kunne læse historier om, at sygehusene udskriver deres patienter for tidligt. Det mener de i hvert fald i Langeland Kommune. Vi må erkende, at der i få tilfælde sker fejl i kommunikationen, men genkender ikke, at det sker så ofte som det beskrives.

Når vi bliver gjort opmærksomme på fejl, er vi altid på vores sygehuse optaget af at lære af det. Derfor ved vi også, at OUH har kontaktet Langeland Kommune for at drøfte kommunens oplevelser. Procedurerne for, hvordan vi udskriver, er i øvrigt de samme for alle kommunerne.

Det er rigtigt, at vi i dag udskriver patienterne tidligere, end vi gjorde for ti år siden. Man bliver ikke nødvendigvis mere rask, jo længere tid man ligger på sygehuset. For mange patienter er det en fordel at være i eget hjem med pårørende tæt på. Det kan føles tryggere og sikrere i forhold til et ukendt miljø med mange alvorligt syge mennesker.

Så vi udskriver tidligere, men vi udskriver ikke for tidligt. Man skal være på sygehuset, så længe der er brug for personalets højt specialiserede indsats. Når man med støtte fra kommunens dygtige medarbejdere kan klare sig i eget hjem, er det at foretrække.

Og kommunernes medarbejdere er blevet meget mere kompetente de senere år, hvor der nationalt er givet penge både til den ældre medicinske patient og til de kommunale akutfunktioner. Samtidig har vi et tæt samarbejde om videndeling og uddannelse af de kommunale medarbejdere.

De kortere indlæggelser er en ønsket og nødvendig udvikling. Presset på sygehusene er stigende, og kommunerne spiller en større rolle. Netop derfor er der stort fokus på udviklingen af det "nære sundhedsvæsen", og derfor er der f.x. kommet nationale lovkrav til kommunernes akutte indsats ved udskrivelse af patienter.

Det vigtigste her er hverken kommunale budgetter eller pressede sygehuse. Det er patienterne. Vi samarbejder altid gerne med kommunerne om at skabe så gode patientforløb som muligt.

Debat: Det er oftest en fordel at blive udskrevet tidligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce