Cyklistforbundets direktør: - Jeg kender den vej på Langeland

Som direktør i Cyklistforbundet er Klaus Bondam ikke imponeret over cykelpuljens 100 millioner kroner. - Det er ikke nogen hemmelighed, at vi synes, det er alt for lidt, der bliver sat af på det her område, siger han. Foto: Søren Svendsen

Cyklistforbundets direktør: - Jeg kender den vej på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ærgerligt, at de store byer løber med opmærksomheden og pengene fra cykelpuljen, mener direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

I Cyklistforbundet forstår direktør Klaus Bondam godt Langeland Kommunes ærgrelse over, at kommunen har fået afslag om tilskud fra cykelpuljen til en cykelsti syd for Rudkøbing:

- Jeg ved godt, hvad det er for en strækning, der er tale om. Det er trist og beklageligt, men desværre kan jeg pege på de første 100 andre strækninger i Danmark, som er lige så farlige. Der er stadig et kæmpe investeringsbehov for at skabe gode, sikre forhold for cyklister over hele landet, siger han.

Hvad siger du til cykelpuljens størrelse på 100 millioner kroner?

- 100 millioner kroner kan måske lyde af meget, men når der er søgt om det femdobbelte, fortæller det, at puljen er for lille til at dække det store ønske, der er i kommunerne om at skabe bedre forhold for cyklisterne, siger Klaus Bondam.

De store byer har fået de største beløb. Hvad mener du om prioriteringen af tilskud i forhold til land-by?

- I Cyklistforbundet er vi lidt kede af, at der endnu en gang kommer til at være fokus på de store byer. Men det handler nok i bund og grund om, at de store kommuner lobbyer mere for deres sag. Borgmestrene i landområderne må komme mere på banen, for cykelstier har stor betydning for bosætning og børns mobilitet, men også cykelturisme, hvor Langeland jo har et stort potentiale, siger Klaus Bondam.

Hvad er løsningen på de manglende cykelstier i kommuner som Langeland?

- "2 minus 1"-veje kan fungere godt. Det er ikke den optimale løsning, men det kan øge opmærksomheden. Vi anbefaler også, at man lokalt får gang i en debat om hastigheder og særligt farlige cykelveje i alt fra kommunalbestyrelsen til forældremøderne på skolen. Nogle steder har folk haft succes med lokal aktivisme, for eksempel ved at stille hvidmalede cykler op på steder, hvor der har været dødsulykker, for at øge opmærksomheden og få folk til at sætte farten ned. Det er en ringe trøst for en cykelsti, men det er dét, vi kan gøre.

Cyklistforbundets direktør: - Jeg kender den vej på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce