Cykelløb på langs: Tullebølle lægger asfalt til DM i paracykling

Jesper Overgaard (th.) er lam fra femte ryghvirvel og ned efter en badeulykke for 30 år siden. Han stiller også selv til start, når der afholdes DM i paracykling på Langeland. Foto: Katrine Becher Damkjær

Cykelløb på langs: Tullebølle lægger asfalt til DM i paracykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ottende udgave af det årlige paracykelløb på Langeland, Langeland Handbike Open, bliver i år for første gang afviklet som DM i paracykling. Arrangørerne glæder sig og har en appel til langelænderne på dagen.

Tullebølle: Når paracyklisterne til Langeland Handbike Open den 16. juni drøner afsted på de langelandske veje, bliver det med en anelse mere kolorit. For i år er løbet også vært for DM i paracykling.

- Vi er rigtig glade og stolte over, at Parasport Danmark vil have os til at afholde DM. Vi er vant til det her setup, så det er en blåstempling af vores projekt, siger arrangør og formand for Handbike Danmark, Jesper Overgaard.

Cykelløbet bliver afholdt i samarbejde med Tranekær Tullebølle Idrætsforening og Langeland Kommune. Formand for Sundhedsudvalget og viceborgmester i Langeland Kommune, Lisa Pihl (S), har store roser til Jesper Overgaard for det arbejde, han har lagt i projektet.

- Det er helt fantastisk, det Jesper gør. Det er et smaddergodt initiativ, og at det nu bliver til DM er Jespers fortjeneste. Det bakker vi selvfølgelig op om fra kommunens side, siger Lisa Pihl, der gennem flere år har været med til at åbne løbet.

Oprindeligt skulle Esbjerg være vært for DM, men da de meldte fra, fik Jesper Overgaard og Handbike Danmark tilbuddet om at afholde det i forbindelse med Langeland Handbike Open.

Foreløbig har 21 paraatleter meldt sig til, og det tal, forventer Jesper Overgaard, vil stige.

- Vi skulle gerne op på i hvert fald 35 tilmeldte, men der er heldigvis stadig lidt tid, så jeg tror også på, vi får, siger han.

Paracykling og DM på Langeland
Paracykling er betegnelsen for cykling for folk med funktionsnedsættelse.Langeland Handbike Open afholdes den tredje søndag i juni, og i år er det ottende gang.

Ruten er 4,5 kilometer lang og går rundt ved Tullebølle og Stengade.

Rytterne inddeles i klasser alt efter deres funktionsniveau.

De første ryttere bliver sendt afsted klokken 10.30 på enkeltstarten.

I løbet af dagen er der desuden også linjeløb, og dagen rundes af med præmieoverrækkelse og fællesspisning fra klokken 16.30.
Jesper Overgaard har været med til at arrangere Langeland Handbike Open de sidste syv år. Han er formand for Handbike Danmark. Foto: Martin Ytting Rask
Jesper Overgaard har været med til at arrangere Langeland Handbike Open de sidste syv år. Han er formand for Handbike Danmark. Foto: Martin Ytting Rask

En appel til de lokale

Foruden de ekstra deltagere man forventer i år, har også sikkerheden fået et nøk opad, fortæller Jesper Overgaard. Det kommer i kølvandet på den ulykke, der den 31. maj kostede en 18-årig mand livet, efter han blev påkørt af en bilist.

- Vi var opmærksomme på det i forvejen, men med de seneste begivenheder, er det klart, vi må have ekstra godt styr på sikkerheden. Især for os paracyklister, der ligger lavere på vejen og dermed ikke er så synlige, siger han.

Jesper Overgaard appellerer også til, at de lokale på Langeland tager ekstra hensyn, hvis de kommer forbi cyklisterne, når de drøner afsted. Især en episode under sidste års Langeland Handbike Open husker Jesper Overgaard.

- Der var nogle af vores frivillige, der blev overfuset af nogle lokale, der ville forbi afspærringen. Det var en kedelig episode, vi selvfølgelig gerne vil være foruden i år, siger han og tilføjer, at det dog ikke skal afskrække folk fra at komme som publikum.

Her bliver der spærret af
Arrangørerne bag DM i Paracykling har fået tilladelse af Fyns Politi og Langeland Kommune til at afspærre vejene på ruten i to tidsrum søndag den 16. juni.Det drejer sig om tidsrummene 10.20 til ca. 11.30 og igen fra 14.50 til ca. 16.15.

Rundt på ruten vil der være skilte og flagposter.

Følgende veje bliver lukket i tidsrummet:
  • Ndr. Løkkebyvej
  • Slagterstrædet
  • Stengadevej
  • Frellesvigvej


Yderligere info kan ses på Langeland Kommunes hjemmeside.

Her er ruten

Jesper Overgaard
Jesper Overgaard er 50 år og bor i Tved.Han er født og opvokset på Langeland.

For 30 år siden var han ude for en badeulykke, hvor han brækkede nakken og blev lam i benene.

Siden 2012 har han arrangeret Langeland Handbike Open på vejene nær Tullebølle.

Han har siddet i bestyrelsen i Handbike Danmark i fem år - og det seneste halvandet år har han været foreningens formand.

Cykelløb på langs: Tullebølle lægger asfalt til DM i paracykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce