Chefredaktør: Tak, nu adskiller vi historier fra Ærø og Langeland
Af: Carsten Olsen, chefredaktør, Fyns Amts Avis, caol@faa.dk

Det var naturligvis ikke uden forudgående overvejelser, vi for en uge siden introducerede rubrikken "Øhavet - Langeland & Ærø" i den trykte avis og på vores website fynsamtsavis.dk.

Ændringen var, mente vi, en naturlig følge af en organisationsændring, hvor vi har etableret et udvidet redaktionelt samarbejde mellem vores redaktioner på henholdsvis Langeland og Ærø.

Vores overvejelser havde imidlertid ikke været grundige nok.

Det er ingen hemmelighed, at Fyns Amts Avis, som stort set alle andre dagblade, er ramt af vigende annonceindtægter og faldende abonnementstal. Vi har måttet spare - blandt andre steder på vores redaktion i Rudkøbing på Langeland - som fra den 1. april vil være bemandet med to uddannede journalister i stedet for tre.

Med et udvidet og fleksibelt redaktionelt samarbejde mellem vores redaktioner på Langeland og Ærø mener vi at have fundet nøglen til fortsat at kunne servicere læserne med nyheder, reportager og andre gode og nære historier om livet på de to øer.

Men som chefredaktør erkender jeg, at idéen med at samle stoffet fra Langeland og Ærø under én rubrik ikke er så god, som jeg oprindeligt selv troede, den var.

Mange læsere har svært ved at finde stoffet fra netop dét lokalområde, der interesser dem mest. Og mange oplever den geografiske betegnelse "Øhavet" som om, avisen nu prioriterer Langeland og Ærø mindre højt end før.

Det duer ikke. For det har aldrig været vores hensigt. Tværtimod.

Vi synes selv, vi har meget at byde på: En avis til fordybelse og et website, som holder dig opdateret døgnet rundt.

Vi vil fortsat dække Langeland og Ærø tæt med aktuelle nyheder, perspektiverende baggrundsstof, mangfoldig debat og reportager fra livet på øerne.

Derfor genindfører vi så hurtigt, som det er os muligt, en klar adskillelse af stoffet fra de to øer under de selvstændige rubrikker "Langeland" og "Ærø".

Det sker med en stor tak til læserne for at lede os på rette vej, når vi er på vildspor. Og håbet om en fortsat stor interesse for den lokale avis.

Mere om emnet

Se alle
FAA-kritik: Skal Svendborg så også hedde "Fra havnen" og Faaborg-Midtfyn "Vandkanten"?

FAA-kritik: Skal Svendborg så også hedde "Fra havnen" og Faaborg-Midtfyn "Vandkanten"?

Debat: Opråb fra Øhavet

Debat: Opråb fra Øhavet

3
Debat: En utilfreds læser

Debat: En utilfreds læser