Mens nogle kommuner er få dage om at behandle en byggesagstilladelse, ser det anderledes ud på Langeland. Her skal virksomheder og borgere i gennemsnit vente i 29 dage på at få tilladelse til at gå i jorden. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Langeland: Hvad enten man er en erhvervsvirksomhed eller privat bygherre, er det væsentligt at kunne få hurtigt svar fra en kommune på, om man kan få lov til at sætte gang i sit byggeri.

En opgørelse fra Dansk Byggeri viser dog, at der er stor forskel på, hvor mange dage der går, fra kommunen har modtaget alle dokumenter i en byggesag, til sagen er fuldt oplyst og færdigbehandlet.

På Fyn ligger Middelfart ifølge en ny opgørelse fra Dansk Byggeri i toppen med en sagsbehandlingstid på otte dage.

I den anden ende af Fyn opnår Langeland derimod en bundplacering.

Her bruger man ifølge Dansk Byggeri 29 arbejdsdage på en sag, og det ærgrer regionskonsulent for Dansk Byggeri på Fyn, Mads P. Gede.

- Otte dage hører til i toppen af de mest effektive sagsbehandlingstider i hele landet. Det er godt gået Middelfart. Til gengæld vil jeg ønske, at Langeland og andre kommuner som fx Odense, Assens, Kerteminde og Svendborg, som har ventetider på mellem tre og fire uger, undersøgte, om de kunne lære noget af den måde, som de løser tingene på i Middelfart, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn Mads P. Gede i en pressemeddelelse.

- Det er ikke godt nok

Resultatet kommer som en overraskelse for næstformand i Udvalget for Trafik, Teknik- og Miljø, Kim Welcher (DF).

- Der må ikke gå længere tid, end da vi tog stilling til byggeri af en Jem og Fix, og det var cirka et par måneder. Men det var inklusive hele den politiske proces, hvor sagen også behandles i teknikudvalget, i Økonomiudvalget og i kommunalbestyrelsen, siger han som reaktion på, at statistikken fra Dansk Byggeri alene handler om sagsbehandlingstiden i forvaltningen.

På baggrund af opgørelsen vil Kim Welcher mandag den 20. marts tage sagen op i teknisk udvalg under udvalgets ordinære møde, fordi han mener, at en sagsbehandlingstid på 29 dage er for lang tid.

- Det skal vi have gjort noget ved, med mindre den tekniske chef har en anden forklaring forstået på den måde, at de sidste gang havde glemt at vinge nogle tegn af. Det fik resultatet op på 60 dage, hvilket var helt skævt, siger han.

Kim Welcher afventer derfor i første omgang en forklaring fra kommunens tekniske chef, som han er parat til at bakke op, hvis afdelingen er overbebyrdet.

Se sagsbehandlingstiden i din kommune her.

- Vi kan ikke effektivisere mere, og hvis den tekniske chef vurderer, at 29 dage svarer til det, der er ressourcer til, så vil jeg på næste økonomiforhandlingsmøde bede om at få kigget på, om vi kan ansætte en sagsbehandler yderligere, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V) eller fra formand for kommunens teknikudvalg Knud Gether (V).

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
1
Gratis i andre byer: Svendborg kræver 690 kroner i timen for byggesager

Gratis i andre byer: Svendborg kræver 690 kroner i timen for byggesager

Byggesager: Fredericia blandt de dyreste i landet - ingen planer om at sænke prisen

Byggesager: Fredericia blandt de dyreste i landet - ingen planer om at sænke prisen

Byrådet køber og sælger jord - her skal der bygges og her skal rives ned

Byrådet køber og sælger jord - her skal der bygges og her skal rives ned