Byfornyelse: Realdania giver penge til projekt i Rudkøbing

Så er pengene til Rudkøbings bymidte en realitet. Arkivfoto: John Fredy

Byfornyelse: Realdania giver penge til projekt i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Realdanias store projekt "Hovedbyer på forkant" spytter nu penge i projektet, der skal gøre museet i Østergade og museumshaven til et kulturelt og byhistorisk kraftcenter.

RUDKØBING: Langeland kommune har nu fået tilsagn om støtte på 7,75 millioner kroner fra Realdania til at realisere et stort projekt i Rudkøbings Bymidte under Realdanias store projekt "Hovedbyer på forkant". Projektet, der skal skabe et kulturelt kraftcenter i Rudkøbing bymidte sættes derfor i gang.

- Med støtten fra Realdanias projekt "Hovedbyer på forkant" kan vi tilføre områdefornyelsen i Rudkøbing en ny og meget attraktiv dimension. Vi får en rigtig god mulighed for at styrke Rudkøbing bymidte på forskellige områder, så den bliver mere attraktiv for både handelslivet, lokalsamfundet og for turister, siger borgmester Tonni Hansen i en pressemeddelelse.

I efteråret gennemførte Langeland Kommune en forundersøgelse i samarbejde med Hauxner og Realdania.

- Rudkøbings fine historiske bykerne rummer et stort potentiale for udviklingen af byen, og en styrket forbindelse mellem havn og by med museets i Østergade som omdrejningspunkt vil helt sikkert blive til gavn både for byens borgere og besøgende. Derfor er vi glade for samarbejde om projektet og glæder os til den videre proces, siger projektleder og arkitekt fra Realdania, Eske Møller.

Hovedbyer på forkant
Realdania mener, at hovedbyerne ser ud til at have et stort potentiale som motor for en positiv udvikling af et større område. Mange steder er hovedbyernes rygrad - bymidten - dog under pres. Derfor arbejder Realdania med at styrke bymidten i en række hovedbyer.En hovedby er i denne sammenhæng defineret som den eller de større byer i en kommune, som kommunen vurderer kan trække en udvikling i et større område.

En af hovedbyens udfordringer er, at antallet af butikker falder drastisk og flere steder fører til, at bymidten efterlades med mange tomme kvadratmeter.

I "Hovedbyer på Forkant" er der særlig fokus på de hovedbyer, der ligger i yderområderne, fordi hovedbyerne her ser ud til at kunne blive en særlig motor for en positiv udvikling.

Realdania har afsat t i alt 73 millioner kroner til "Hovedbyer på Forkant".

Blandt de konkrete tiltag er at gøre museet i Østergade og museumshaven til et kulturelt og byhistorisk kraftcenter. Her er forslaget at etablere en ny indgang til museet, som vil give en mere synlig forbindelse mellem hovedgadens byliv og museet. Der er også forslag om at lo-bygningen istandsættes, så den kan bruges til nye aktiviteter og skabe gode rammer for nyt liv i museumshaven. Derudover er en ny sti fra havnen til bymidten gennem en ny museumspassage også i spil.

Langeland Kommune skal bidrage med en finansiering, der svarer til det beløb, kommunen modtager fra Realdania. Egenbetalingsdelen sker via allerede afsatte midler i det igangværende områdefornyelsesprojekt i Rudkøbing.

Byfornyelse: Realdania giver penge til projekt i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce