Flere læsere mener, at Rudkøbings butikker selv burde åbne butikker på Langelandsfestival i stedet for at kritisere de nye butikker på festivalpladsen. På Facebook er der derimod mere forståelse for kritikken.

Langeland: Butikkers kritik af pop up-butikkerne Lidl og Harald Nyborg på Langelandsfestival har fået læserne på fynsamtsavis.dk og Fyens.dk til at trække i to retninger.

Flere forretninger i Rudkøbing ærgrer sig over, at færre gæster besøger Rudkøbing efter åbningen af en Lidl og Harald Nyborg på festivalen. Men butikkerne får modspil fra nogle af læserne.

Lidt over halvdelen af læserne i Fyns Amts Avis' uvidenskabelige undersøgelse (opgjort klokken 15.30 med 693 svar, red.) synes nemlig, at det er i orden, at der ligger en Lidl og en Harald Nyborg på festivalpladsen.

I artiklens kommentarspor mener flere endda, at dagligvarebutikkerne i Rudkøbing skulle have budt ind på at få en pop up-butik på festivalen, da de havde chancen. Det skriver både Michael Reinholdt Vilhelmsen og Allan Nielsen i kommentarsporet.

Derimod trækker 35 procent af stemmerne i opgørelsen i den anden retning. De mener ikke, at det er fair, at festivalen har sin egen Lidl og Harald Nyborg.

Og særligt på Fyns Amts Avis Facebook-side Fyns Amts Avis Langeland, er der flere læsere der bakker butikkernes kritik af festivalen op.

Helen Jørgensen skriver, at festivalgæsterne skal handle i Rudkøbing og ikke på pladsen.

Dermed forsvarer flere læsere på Facebook-siden den kritik, som Rudkøbings forretningsdrivende retter mod Langelandsfestival.

- Der er ikke så mange mennesker i byen, som der plejede at være. Der er en bevægelse mod, at festivalen vil holde gæsterne dernede. Det er festivalen i sin gode ret til, men for byen er det knapt så godt, sagde ejer af herretøjsbutikken Mr. i Rudkøbing Torben Jensen til Fyns Amts Avis.

Brugsuddeler og formand for Rudkøbing Handelsstandsforening Kim Behnfeld Jensen var utilfreds med byens udbytte af festivalen.

- Det går ad helvede til. Vi får virkelig øretæver, sagde han om forretningernes indtægter i festivalugen.

Flere læsere er enige i, at det er vigtigt, at Rudkøbing får glæde af festivalen.

Hvad mener du om debatten om, hvor meget Rudkøbing skal have ud af Langelandsfestival?

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Guldprisvinder og rockstjerner: De første seks navne klar til Langelandsfestival

Guldprisvinder og rockstjerner: De første seks navne klar til Langelandsfestival

Langelandsfestival 2017 slutter med et brag: Carpark North til Rue Mark i 2018

Langelandsfestival 2017 slutter med et brag: Carpark North til Rue Mark i 2018

Ejer efter endt festival: - Jeg har tabt mange penge, siden jeg overtog den

Ejer efter endt festival: - Jeg har tabt mange penge, siden jeg overtog den