Bus, veje og skole: Sådan forholder du dig til snevejret fredag på Langeland


Bus, veje og skole: Sådan forholder du dig til snevejret fredag på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kører bussen? Bliver min vej ryddet? Og holder skolen åbent? Sådan holder du dig orienteret om situationen på WinterWonderLangeland fredag.

Opdateret: Ifølge Fynbus' trafikinformation kører lokaltrafikken på Langeland.

Langeland: Det er en utaknemmelig opgave at skulle forudse vejret, men det lader til, at sneen bliver liggende lidt endnu. Derfor får du her en kort guide til, hvordan du forholder dig til endnu en dag med masser af sne, og hvor du finder de oplysninger, du skal bruge.

Ingen busser på små biveje
Kong Vinter har bidt sig fast i Langeland. Her et billede fra Ristinge Havn, som torsdag var helt frosset til. Foto: Birger Vogelius - Ristinge Foto

Vi starter med busserne - hvordan kører de? Ifølge Fynbus' kommunikationschef, Martin Krogh, kan det ske, at skole- og lokalbusserne på Langeland ikke kan komme ud at køre fredag.

- Det eneste, vi har fået at vide, er, at de små biveje på Langeland ikke når at blive ryddet til fredagens buskørsel, siger Martin Krogh torsdag eftermiddag og understreger, at det kan nå at ændre sig til fredag.

Han opfordrer derfor alle at holde sig opdateret om situationen fredag på trafikinformationen på Fynbus' hjemmeside og fortæller, at hele driftsholdet møder meget tidligt ind. Man er også velkommen til at kontakte Fynbus' drift- og køreplanoplysning på 63 11 22 33, som åbner allerede klokken 05.00 på hverdage. Der kan dog være mange henvendelser og derfor en del ventetid.

Busserne mellem Langeland og Svendborg skulle køre fredag - med risiko for forsinkelser.

Kør efter forholdene
Især den sydlige del af Langeland var torsdag forvandlet til et vinterparadis - nærmest en ørken af sne. Foto: Merete Borch

Og hvad med vejene? Langeland Kommune oplyser torsdag på sin hjemmeside, at kommunens Vej og Park-afdeling arbejder i døgndrift. Men især snefygningen betyder, at det er en umulig opgave at holde selv de højest prioriterede veje helt fri for sne og is. Vejnettet er opdelt i klasse 1, 2, 3 eller 4 afhængig af prioriteringen, og den opdeling har betydning for, hvor tit vejen bliver ryddet.

Driftsleder i Vej og Park, Poul Henrik Petersen, fortæller, at klasse 1-vejen, hovedvejen fra nord til syd, bliver ryddet døgnet rundt, mens der bliver ryddet sne på klasse 2-vejene i tidsrummet klokken 05.00-18.00. Klasse 3-veje er lokalveje, der kun bliver saltet og ryddet, hvis arbejdet med de øvrige veje tillader det. Klasse 4-veje saltes og ryddes kun undtagelsesvis.

Du kan finde din vej på et kort over vejenes klassifikationer på Langeland Kommunes hjemmeside.

- Vi kan desværre ikke helt hindre gener ved frost og snevejr, men vi kan sammen gøre en indsats for at gøre trafikken så sikker som muligt for os alle. Derfor vil jeg opfordre til at køre efter forholdene - også selv om vejene jævnligt bliver ryddet og saltet. For vejene kan være glatte alligevel med det vejr, vi har nu, siger Poul Henrik Petersen.

Traktor i skole - igen
Humble Skole torsdag. Foto: Merete Borch.

Og hvad med skolen? Skal far have traktoren frem igen, som det var tilfældet torsdag? Her sagde skole- og dagtilbudschef i Langeland Kommune, Lone Bjerregaard, at de ikke havde planer om at lukke nogen skoler. Hun regnede også med, at skolebusserne ville køre.

Dog satte sneen sit præg på fremmødet i de langelandske skoler torsdag, hvor især den sydlige del af Langeland var ramt af sne. Derfor var fremmødet på Humble Skole også lavt:

- Det er i særdeleshed på Humble Skole i dag (torsdag, red.), hvor der er 45 fremmødte elever ud af 130, mens der er 14 børn i børnehaven ud af 39, sagde Lone Bjerregaard til avisen.

Det kan være tilfældet igen fredag, men Lone Bjerregaard opfordrer forældre til at følge med på skolernes intranet.

Bus, veje og skole: Sådan forholder du dig til snevejret fredag på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce