Budgetskred: Alle ledere i Langeland Kommune skal se på deres tal

Foto: Martin Ramsgaard.

Budgetskred: Alle ledere i Langeland Kommune skal se på deres tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver enkelt leder af de kommunale enheder skal kigge på budgettet, før de politiske udvalg kommer på banen.

Langeland: Når Langelands kommunalbestyrelse på sit møde i februar skal kigge på den økonomiske situation, skal alle områder være gennemgået minutiøst. Borgmester Tonni Hansen (SF) bebudede en redegørelse på kommunalbestyrelsesmødet forleden. - Det var fuldt bevidst, at jeg havde bedt alle udvalgsformænd komme med en kort gennemgang af deres område, og alle skal naturligvis i arbejdstøjet, også selv om man som for eksempel Beskæftigelses-, Integrations- og Uddannelsesudvalget er på vej mod et overskud på fem millioner kroner. Ingen kan hvile på laurbærrene i den situation, vi står i, fastslår borgmesteren.

I første omgang skal ledere af alle kommunale institutioner se på tallene, dernæst skal disse indrapporteres til centercheferne, som derpå forelægger de enkelte fagudvalg situationen. - Det er der som sådan ikke noget nyt i. Også til daglig har vi en sagsgang, hvor kommunalbestyrelsen fastsætter serviceniveauet, som man naturligvis forventer overholdt. Ser en institutionsleder så nogle tendenser til, at tingene ikke holder, så skal hun eller han med det samme gå til centerchefen, der må tage problemet videre, i første omgang til fagudvalget, nævner Tonni Hansen.- I februar er det for sent at reagere i forhold til 2018? - Jo, men det er vilkårene. Vi kan ikke gøre noget, før vi har grundlaget i orden.

Folketinget kan ændre

Som omtalt for nylig i Fyns Amts Avis er det især to steder - ældre og sundhedsområdet samt det specialiserede socialområde, som har påført Langeland Kommune ekstraudgifter. Og der er yderligere en række ubekendte, herunder hvad folketingspolitikerne beslutter sig for, og hvordan situationen ser ud efter et valg.

- Det mest håndgribelige for os i den nuværende situation er en melding fra regeringen om, at vi som kommune med mange ældre kan få et beløb på 4.368.000 kroner for både 2019 og 2020. Så har Socialdemokratiet nævnt, at man vil se på sagen om kommunal medfinansiering af sundhedsudgifter, hvor både Langeland og en del andre kommuner er hårdt ramt. Og Dansk Folkeparti, som har bedt om en analyse af situationen i de kommuner, der får tilskud efter reglerne om særligt vanskeligt stillede kommuner. Men før vi ved, hvad der gennemføres, kan vi ikke rigtigt gøre noget eller regne med ekstra indtægter.- Mange afventer folketingsvalget. Hvornår ser du helst, at det gennemføres? - Jeg håber på, at man får finansloven vedtaget inden et valg. Men så må de også gerne gå i gang. Så kunne det måske blive noget med slutningen af januar eller begyndelsen af februar. Jeg har et ønske mere - arbejdsro, så det nye folketing i et år helt undlader at vedtage nye love, som har med kommuner at gøre. Så får vi tid til at føre det ud i livet, som de allerede har lovgivet om.

Budgetskred: Alle ledere i Langeland Kommune skal se på deres tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce