Budgetforlig på Langeland: Alle partier er gået med

Rene Larsen (S) har foreviget øjblikket, da aftalen blev underskrevet. Privatfoto.

Budgetforlig på Langeland: Alle partier er gået med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland: Der er indgået budgetforlig i Langeland Kommune, hvor samtlige fem partier i kommunalbestyrelsen er med. Det indebærer et driftsoverskud på 29 millioner kroner samt cirka 14 millioner kroner til anlæg.

De 29 millioner kroner er lidt mindre, end man havde regnet med. Efter seneste møde i kommunens økonomiudvalg hed målet 30,5 millioner kroner i driftsoverskud.

Det betyder samtidig, at man ikke nåede helt igennem med det spare-/effektiviseringskrav på 16,8 milloner kroner, som der har ligget et administrativt oplæg om.

- Jeg anså det ikke for sandsynligt, at vi kunne nå igennem med flere forhandlinger og armlægninger på den front. Men det betyder ikke, at vi kommer til at mangle pengene. Vi "snyder lidt på vægten" og snupper en million kroner fra kassen. Det vil der være plads til, for vi har nogle kommunale ejendomme, vi skal have solgt, siger borgmester Tonni Hansen (SF) til Fyns Amts Avis.

Ambitionen med budgetaftalen er at sikre, at Langeland Kommune også i fremtiden er et rigtigt godt sted at bo, leve og arbejde, og hvor alle borgere i alle aldre har de bedste muligheder, tryghed og stærke relationer, hedder det i en pressemeddelelse fra borgmesteren og forhandlerne fra de fem partier.

Kommunalbestyrelsen ser et stigende behov for øgede udgifter til flere velfærdsområder, som har bevirket et udgiftspres for budget 2019, men at det har været nødvendigt at løfte velfærden, tilføjer de.

Partierne har udover forliget om næste års budget samt de såkaldte overslagsår - hvor tallene ikke er bindende, men hvor man angiver, hvilken retning man gerne vil føre de forskellige områder i - aftalt en række hensigtserklæringer.

Der skal være fokus på bl.a. styrkelse og analyse af det specialiserede socialområde, nye initiativer inden for beskæftigelsesområdet, elevansættelser, så Langeland Kommune over en årrække lever op til at tage sin andel af elevkvoten, udskiftning af kommunes biler over en årrække hen mod el og hybrid, så bilparken bliver grønnere samt efter 2019 at se nærmere på det forhold, at der er en stigende ældrebefolkning på Langeland.

På anlægssiden bliver der blandt andet gjort noget for at renovere den gamle fiskerihavn i Rudkøbing, blandt andet spuns og spilhuset.

Tonni Hansen er meget glad for det brede forlig, men vil dog ikke kalde det for sit politiske "svendestykke".

- Nej, det lavede jeg i forbindelse med den brede konstituering efter kommunalvalget, men det her er en opfølger. Hvis jeg må have lov til at rose mig selv lidt, er jeg tilfreds med, at jeg kan det håndværk at indgå aftaler, som alle parter kan se sig selv i, siger han.

Den skriftlige aftale fra i aftes. Foto: Martin Ramsgaard.
Den skriftlige aftale fra i aftes. Foto: Martin Ramsgaard.

Budgetforlig på Langeland: Alle partier er gået med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce