Bredbånd på Langeland: Møde uden løfter

Tonni Hansen hørte om bredbåndspuljen m.m., da It-styrelsen kom forbi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Bredbånd på Langeland: Møde uden løfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen skal holde sig fra medfinansiering af indskud på 4000 kroner for bedre bredbånd - men landmænd eller virksomheder må godt betale ekstra.

Langeland: Hvis der skal bedre bredbånd ud i et område på Langeland, skal folk selv til lommerne. Det koster 4000 kroner pr. husstand, og kommunen må ikke hjælpe med noget af betalingen. Det fik borgmester Tonni Hansen (SF) klar besked om, da kommunen i går holdt møde med Energistyrelsenstyrelsen.

- 4000 kroner er et problem for mange, men vi kan altså ikke som kommune være medfinansierende. Måske kan man få hjælp på anden vis. En landmand eller virksomhed, som gerne vil have bedre dækning i deres lokalområde, må gerne bidrage med mere end 4000 kr., det er blot gennemsnittet, som skal være på det beløb, fortæller Tonni Hansen oven på mødet.

Konkrete løfter blev der ingen givet af fra Energistyrelsen-styrelsens repræsentanter, men man fik en grundig gennemgang af statens bredbåndspulje, som i år er på 100 millioner kroner.

- Vi hørte om, hvad man kan bruge puljen til, om der var ting, vi ikke havde været opmærksomme på, og hvilke tanker, der ligger bag puljen, tilføjer borgmesteren.

Snart udbydes frekvenser på tre forskellige bånd på auktion, og man må så se, om det kan give forbedret dækning her på øen.

Mødet kom også ind på mobildækningen. Her ligger Langeland - sikkert overraskende for en del - faktisk over landsgennemsnittet, når det gælder kvaliteten.

- Det giver så håb om, at alle, der har 4 G-dækning i dag, får det nye, 5 G, når denne teknologi rulles ud i landet, siger Tonni Hansen.

Bredbånd på Langeland: Møde uden løfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce