Borgmestre til transportministeren: Færgetakst på Spodsbjerg-Tårs skal ned

Taksterne skal sættes ned på færgeruten mellem Spodsbjerg på Langeland og Tårs på Lolland. Det mener fire borgmestre, der nu har henvendt sig til transportministeren.Arkivfoto: Michael Bager

Borgmestre til transportministeren: Færgetakst på Spodsbjerg-Tårs skal ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestrene i Langeland, Svendborg, Guldborgsund og Lolland Kommune har sendt et brev til tranportminister Ole Birk Olesen (LA), hvor de opfordrer ham til at få sat taksterne på Spodsbjerg-Tårs ned hurtigst muligt.

Sydfyn/Lolland-Falster: Ved nytårsskiftet blev taksterne over Storebælt sat ned, men turen over Langelandsbæltet koster stadig det samme. Dét har nu fået de fire borgmestre i Langeland, Svendborg, Guldborgsund og Lolland Kommune til at sende et brev til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Her skriver de, at de hilser det velkomment, at det er blevet billigere at komme over Storebælt, men at det er deres klare opfattelse, at den takstnedsættelse skal følges af en tilsvarende nedsættelse af færgetaksten på Spodsbjerg-Tårs. Det vil betyde, at der skal ske en justering af Sund og Bælts driftstilskud til overfarten - hvilket ifølge de fire borgmestre er helt i overensstemmelse med den gældende aftale.

- En forhandling om, og en justering af, driftstilskuddet vil også være helt i overensstemmelse med den aftale, der ligger mellem Sund og Bælt og overfarten.

- Vi stiller os derfor undrende over for, at Sund og Bælt afslår at ville indgå i en forhandling om spørgsmålet, skriver de fire borgmestre, som opfordrer transportministeren til hurtigt at tage initiativ til at genskabe den nødvendige balance.

Svendborg bakker op om Langeland

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester på Langeland Tonni Hansen (SF).

Men ifølge Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg, er det vigtigt af hensyn til Langeland at få udjævnet taksterne.

- Vi synes, det er vigtigt, at de takster flugter med broen og den pris, der ligger der. Og frem for alt er det vigtigst med opbakning til Langeland, da Spodsbjerg-Tårs-ruten er enormt vigtig for øen, siger han og tilføjer, at de fire borgmestres henvendelse til transportministeren også skal ses i et større perspektiv.

- Man kan også det i et større perspektiv i forhold til arbejde med arbejdet med Femern Bælt. Hvis man får en ekstra dyr rute, vil det på sigt være svært at genere trafik ned over Langeland, siger Bo Hansen.

Læs borgmestrenes henvendelse her:

Borgmestre til transportministeren: Færgetakst på Spodsbjerg-Tårs skal ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce