Borgmester udskyder beslutning om lokalplan: Vil høre strynboerne først

Borgmester på Langeland Tonni Hansen (SF) var ikke klar over, at Strynøudvalget ikke var blevet hørt, og derfor fjerner han sagen om Strynøs lokalplan fra kommunalbestyrelsens dagsorden Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Borgmester udskyder beslutning om lokalplan: Vil høre strynboerne først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tonni Hansen var ikke klar over, at Strynøudvalget ikke var blevet hørt i sagen om øens lokalplan, og derfor udskyder han beslutningen, der skulle have været på dagsordenen ved kommunalbestyrelsens første møde.

Langeland/Strynø: Det var meningen, at kommunalbestyrelsen på mandag skulle træffe den endelige beslutning om, hvorvidt det skal være muligt at søge dispensation til at rive bevaringsværdige huse ned på Strynø. Ikke desto mindre har borgmester Tonni Hansen (SF) valgt at tage punktet af dagsordenen i 11. time, fordi Strynøudvalget aldrig er blevet hørt.

Sagen har tidligere været behandlet i bymiljøudvalget, der stemte entydigt nej til forslaget, hvorimod teknikudvalget og økonomiudvalget har anbefalet at få lavet et tillæg til Strynøs lokalplan, der muliggør nedrivning.

For Nikolaj Nilou, der i bymiljøudvalget repræsenterer Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø, er det helt essentielt, at strynboerne bliver hørt, før den endelige beslutning bliver truffet.

- Dem, der er bedst til at passe på Strynø, er strynboerne selv, og vi har oplevet en meget stærk interesse blandt strynboerne for den bevarende lokalplan. Så jeg forstår ikke, hvorfor Strynøudvalget ikke bliver hørt før økonomiudvalget. Til syvende og sidst er det jo beboerne på Strynø, der skal passe på deres by, siger Nikolaj Nilou.

Da avisen først kontakter Tonni Hansen, har han lige fundet ud af, at Strynøudvalget ikke er blevet hørt.

- Der var desværre ingen, der nævnte det, da vi behandlede sagen i økonomiudvalget. Og det gør stort indtryk på mig, fordi jeg mener som udgangspunkt, at udvalgene skal høres før økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

Torsdag formiddag fremgik lokalplanen for Strynø af kommunalbestyrelsens dagsorden, men Tonni Hansen fortæller til avisen, at han har tænkt sig at udskyde beslutningen.

- Jeg har besluttet at tage punktet af dagsordenen, indtil sagen har været i høring i Strynøudvalget, siger Tonni Hansen, der uddyber, at han generelt ønsker, at de høringsorganer, der er nedsat, bliver hørt inden en egentlig behandling i kommunalbestyrelsen.

Kjeld Tønder Hansen, der er nyt medlem af Strynøudvalget, glæder sig over Tonni Hansens vurdering.

- Jeg kan ikke udtale mig på Strynøudvalgets vegne, da vi ikke har haft møde endnu, men jeg synes, det er flot af borgmesteren at vente med beslutningen, siger Kjeld Tønder Hansen.

Borgmester udskyder beslutning om lokalplan: Vil høre strynboerne først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce