Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), er godt tilfreds med kommunalbestyrelsesmødet mandag aften, hvor budgettet for 2018 blev vedtaget enstemmigt.

Rudkøbing: Der var ingen slinger i valsen, da de langelandske kommunalpolitikere vedtog budgettet for 2018 mandag aften - kommunalbestyrelsesmødet var slut allerede 45 minutter efter start, oplyser borgmester Bjarne Nielsen (V).

- Budgettet er blevet vedtaget enstemmigt. Vi var enige på forhånd, og så var de andre punkter på dagsordenen, udover budgettet, ikke så store, så vi blev hurtigt færdige, siger Bjarne Nielsen og tilføjer.

- Jeg har været borgmester i otte år, og alle årene har vi i store træk været enige om budgetterne, også denne gang. Det er rigtig glædeligt, at vi selv i et valgår er blevet enige alle 15. Der er ikke gået valgkamp i den - Det er langt fra alle steder, man kan blive enige om budgettet op til et valg. Det er et sundhedstegn for hele øen, at vi kan arbejde på tværs og lave brede løsninger, siger han.

God kassebeholdning

Budgettet for 2018 er nu lagt og alle partier står bag aftalen, som Bjarne Nielsen er rigtig glad for.

- Jeg er godt tilfreds. Vi har en god kassebeholdning i øjeblikket, og det er jeg glad for at kunne aflevere videre til den kommende borgmester. Vi havde forventet, at vi skulle bruge af vores kassebeholdning, så jeg er utrolig glad for, at vi alle kunne blive enige om et budget, hvor vi går i nul, siger han.

Bjarne Nielsen er særlig glad for, at der i budgettet er blevet plads til, at Nordskolen og Humble Skole hver tilføres 100.000 kroner. Derudover er der afsat 500.000 kroner til hurtigere byggesagsbehandling.

- I budgettet er der afsat en bufferpulje på 2,4 millioner. Det er dem de 700.000 kroner kommer fra, siger han.

Ikke ked af besparelser

Budgettet for 2018 har en kassebeholdning, der går i nul, men det betyder, at der også har været steder, der skulle spares.

Er der nogen steder du er ked af at skulle spare?

- Nej, det er der ikke - det er jeg nødt til at erkende. De besparelser, som vi har lavet i år, er hovedsageligt kommet af almindelig tilpasning. Vores embedsmænd har kunnet gå ind i budgettet og sige, at de ikke skulle bruge så mange penge, som der ellers var afskrevet, og på den måde har vi sparet mange penge, siger Bjarne Nielsen og tilføjer, at Rudkøbing Byarkiv har fået beskåret sit budget med 60.000 kroner.

- Det er da klart, at det kommer til at gøre lidt ondt på dem, men det kunne ikke undgås, siger borgmesteren.

  • Af: