Indsigt

Langeland Kommune har lovet syv millioner til ny stenmole i Bagenkop Havn til projektet Shores Langeland, der vil lave en række faciliteter til vandaktiviteter rundt om på Langeland. Borgmester Bjarne Nielsen (V) mener, det er en god investering.

Hvad forventer I som kommune at få ud af det projekt, som I altså vil støtte med syv millioner kroner?

- At det gavner hele øen. At det giver øget turisme og vil være med til at tiltrække flere herover. Vi skyder først pengene i, når fondene har sagt ja, og vi skulle give en tilkendegivelse, og det skulle være nu, for nogle af fondene skal være søgt inden 1. oktober.

Som så mange andre kommuner er man presset på økonomien på Langeland, og de ansatte i kommunen løber stærkt. Hvordan vil du overfor dem forsvare at bruge så mange penge på det her projekt?

- Det her er et anlægsprojekt, det har ikke noget med drift at gøre. Hvis ikke vi udvikler kommunen og gør nogle nye tiltag, så sker der ingenting.

Er der ikke en risiko for, at de gode effekter omkring blandt andet turisme udebliver, og man ikke ser de her syv millioner igen?

- Hvis det virkelig skulle gå helt galt, og det går i stykker, så vil det under alle omstændigheder være en forbedring af Bagenkop Havn, som vi ejer. Det giver også flere lystbådepladser i havnen. Den vej rundt er det en god situation for Langeland Kommune.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Langeland Kommune i millionstøtte til vandaktiviteter

Langeland Kommune i millionstøtte til vandaktiviteter

1
Naturturisme takker for langelandske millioner

Naturturisme takker for langelandske millioner