Borgerne blev hørt: Nu er beslutning om nedrivning i Østergade udskudt

De langelandske politikere kommer ikke som ventet til at afgøre sagen om nedrivning af Østergade 46 og 48 i Rudkøbing i begyndelsen. Beslutningen er udsat til efteråret. Arkivfoto: Nynne Bojsen Faartoft

Borgerne blev hørt: Nu er beslutning om nedrivning i Østergade udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Den politiske beslutning om, hvorvidt Superbrugsen i Rudkøbing skal have lov til at rive to ejendomme ned i Østergade eller ej, bliver udskudt til efteråret.
  • Årsagen er ifølge Langeland Kommune, at økonomiudvalget mandag nu har besluttet at ansøge Realdania om et millionbeløb til byfornyelse.

Rudkøbing: Det var ikke sne midt i en juletid, men derimod høringssvar, der dryssede ned over rådhuset på Langeland op til den 21. december sidste år, efter at politikerne otte uger forinden havde vedtaget at høre borgerne i sagen om nedrivning af Østergade 46 og 48 ned.

Bag ønsket om at rive de to ejendomme ned står ejeren, Superbrugsen i Rudkøbing, som vil etablere et lille torv og parkeringspladser på matriklerne.

Det har siden sidste forår ført til en debat, der har delt vandene blandt borgerne, som for de flestes vedkommende er enten lodret imod eller for at tillade nedrivningen og brugsens planer.

Derfor blev det politisk vedtaget at sende sagen i offentlig høring i forventning om, at de i alt 130 indleverede svar skulle tages til efterretning og sagen afgøres først i 2018.

Men sådan kommer det ikke til at gå, oplyser Langeland Kommune i en pressemeddelelse.

- Baggrunden for udskydelsen er, at økonomiudvalget i dag på deres møde har godkendt, at Langeland Kommune søger Realdanias pulje: Hovedbyer på forkant.

- Hvis kommunen får del i Realdanias pulje, kommer passagen mellem Engdraget og Østergade, som Superbrugsens ansøgning berører, til at indgå i et større projekt, der handler om passager i Rudkøbings Bymidte, skriver kommunen på sin hjemmeside og på Facebook.

Kan søge op til otte millioner

Langeland Kommune oplyser yderligere, at det er aftalt med Superbrugsen, at sagen senest bliver afgjort den 31. oktober i år.

Tidsfristen vil desuden blive behandlet på det næste møde i Teknik-, Trafik- og Miljøudvalget den 26. februar.

Det langelandske projekt, der handler om byfornyelse, har foreløbig været fire år undervejs siden udarbejdelsen af en visionsplan for Rudkøbing bymidte i 2014.

Planen er sidenhen udviklet i samarbejde med lokale interessenter til "Købstaden version 2.0 - En moderne bymidte i historiske rammer", og det er det projekt, der nu søges penge fra Realdania til, hvilket er muligt for ni særligt udvalgte byer.

Langeland Kommune har selv 14,7 millioner til formålet, og kan søge om støtte på op til otte millioner.

Borgerne blev hørt: Nu er beslutning om nedrivning i Østergade udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce