Borgermøde med TDC og kommunen om hurtigt bredbånd via elforsyningens tomrør samlede op mod 100 borgere i Nordlangelandshallen

Nordlangeland: Interessen for at få hurtigt bredbånd på Nordlangeland er så stor, at op mod 100 borgere mandag aften troppede op i Nordlangelandshallen for at høre nærmere om et tilbud fra TDC og Langelands Elforsyning med moralsk opbakning fra Langeland Kommune.

- Vi kunne tænke os at blive bedre til at dække ude hos jer via elforsyningens tomrør, sagde account manager Jesper Bredahl Hansen, TDC, og tilføjede, at det kræver lokal opbakning:

- Løsningen er, at flere mennesker går sammen om at få bedre internet.

Det samlede mål er at skabe hul igennem til 1500 husstande i 10 zoner i mere eller mindre tyndt beboede områder på Langeland, og første skud i bøssen har 180 husstande i Lejbølle, Emmerbølle, Helletofte, Bøstrup, Dageløkke og Fæbæk samt 40 husstande i Snøde og Hesselbjerg.

Det var dem, mandagens borgermøde var målrettet, og ifølge kommunaldirektør Jørgen Christiansen fik rigtig mange mennesker udleveret materiale med hjem, som de kan vise til familie, venner og naboer.

- Og vi lægger det hele ud på kommunens hjemmeside, oplyste han.

Hvis TDC får de nødvendige tilkendegivelser, er de klar til at stikke spaden i jorden, når frosten forsvinder, og foråret springer ud.

På et spørgsmål fra Carl Erik Sander, "hvorfor TDC har glemt os i så mange år?", gav Jesper Bredahl Hansen det ærlige svar:

- Vi gør det her, fordi vi fik muligheden, og vi kan se en forretning i det. Men I binder jer ikke til noget, vi tilpasser løsninger efter individuelle behov, og det koster jer ikke noget ud over abonnementet.

TDC vil investere i yderligere en halv snes såkaldte mikrocentraler, så Langeland kan blive opgraderet.

Betingelsen for, at TDC vil investere i hurtigere langelandsk bredbånd i landdistrikterne, er, at borgerne kommer med det nødvendige antal tilkendegivelser.

- Vi har ikke noget at tabe på det her, sagde Ejvind Skive, der bor i Lohals.

Han er sikker på, at TDC, elforsyningen og kommunen kunne samle hele Lohals til et tilsvarende borgermøde.

- TDC's oplæg er på sigt at dække Langeland med gode bredbåndsforbindelser, hvis der er opbakning fra langelænderne, opridsede Jørgen Christiansen planen og lovede, at det også sker på Sydlangeland "på et tidspunkt".

For Jørgen Christiansen var det også vigtigt at mane et rygte i jorden, at kommunen er gift med TDC.

- Vi lægger vægt på, at tomrør tilbydes alle operatører, der vil trække fibre. Helt oprigtigt, vi er ikke gift med nogensomhelst, understregede kommunaldirektøren.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle
5
Mistet tillid: Langeland fyrer kommunaldirektør

Mistet tillid: Langeland fyrer kommunaldirektør

26
To flygtninge på jobjagt

To flygtninge på jobjagt

Asyl­området runder 300 mio.