Børnefest blev succes

Teater-ensemblet Højerslev & Højerslevs opførelse af den svenske børnebogsklassiker Peddersen og Findus blev en af BørneKulturFestens store succeser. I alt overværede op imod 400 børn og deres pædagoger og forældre de to opsætninger.
Foto: Andreas Bastiansen

Børnefest blev succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen i år blev BørneKulturFesten et tilløbsstykke for både lokale og turister, og det skyldes ikke mindst det gode vejr

RUDKØBING: For fjerde år i træk er BørneKulturFesten, der sluttede sidst på eftermiddagen i går, blevet en stor succes.

Børnefamilier er strømmet til fra nær og fjern, fortæller arrangementets koordinator, børnebibliotekar Anne Gunnar.

- Jeg har indtil videre kun fået positive tilbagemeldinger fra forældre og andre, men der kan selvfølgelig dukke noget andet op, når vi på et tidspunkt holder evalueringsmøde, siger Anne Gunnar.

- Vi har haft nogle småfejl i kulisserne, men jeg tror ikke, det er noget, publikum har lagt mærke til. Rundt omkring har der i perioder været køer for at komme til, men man kan sige, at vi der er blevet offer for vores egen succes, og det er vel dybest set et positivt problem, siger hun.

Ekstra forestilling

Anne Gunnar er glad for, at efterårsvejret har vist sig fra sin allerpæneste side torsdag og fredag.

Som bekendt øsede det ned onsdag, så de involverede var bekymrede for afviklingen af de udendørs arrangementer, men frygten blev gjort til skamme, da der begge dage var solskin og blå himmel.

- Rotteoptoget torsdag formiddag ville ikke have været det samme i dårligt vejr. Heldigvis valgte flere børnehaver at deltage, og der var også mange, der tog imod Falcks tilbud om at komme op i liftvognen. Jeg ville ikke selv have turdet, siger Anne Gunnar.

Langelands Museums to afdelinger har begge dage været pænt besøgt, men der var især mange torsdag, da børn og barnlige sjæle havde mulighed for at plukke en and og stege den over bål.

Bio Langeland har haft forestillinger for såvel små som store, og der har desuden været to teaterforestillinger, som også har haft mange tilskuere, ikke mindst Højerslev & Højerslevs opførelse af »Pandekagekagen« med makkerparret Peddersen og Findus.

- Vi måtte lave en ekstra forestilling for at imødekomme behovet. Alene til den første forestilling var der uddelt 216 billetter, siger Anne Gunnar.

Også værkstederne i det gamle VUC, der under BørneKulturFesten kaldes Rottereden, har været populære ligesom de foregående år. I år har Stine Lantvær og Karina Rafn stået for kunstværkstedet, og de har blandt andet givet folk mulighed for at lave linoleumstryk.

Prinsesseværkstedet er nok den mest populære enkeltaktivitetet, og selv om det i år var flyttet til et større lokale, var der stadig tryk på.

Rollespil for drenge

For drengene har der især været rollespil og bueskydning med Midgaard Event og spillebulen med Playstation og den nye Nintendo WII, hvor man skal bruge hele kroppen for at spille med.

I går var Pjerrot på besøg i Rudkøbing, som han plejer.

BørneKulturFesten har igen i år haft et budget på omkring 150.000 kroner, og det må helst ikke komme derunder, hvis man skal holde fast i princippet om, at langt de fleste aktiviteter er gratis, siger Anne Gunnar.

Børnefest blev succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce