Frivillig

Frivilligcenter Langeland søger gruppeledere til Projekt Hjerterum, der hjælper danske og syriske børn til bedre trivsel.

Rudkøbing: Projekt Hjerterum, som hører under Frivilligcenter Langeland, søger nu nye frivillige, som vil hjælpe danske og syriske børn til bedre trivsel.

Konkret søger man gruppeledere til nye trivselsgrupper for danske børn i alderen 7-12 år og syriske børn i alderen 8-19 år.

- Som gruppeleder hjælper du børnene, som er samlet omkring en fælles problematik i deres liv, for eksempel sorg, lavt selvværd, sygdom og skilsmisse, med at genfinde livsmod og glæde. Hovedformålet med gruppen er at give børnene en mulighed for at dele erfaringer, sorger og glæder med andre ligesindede. På den måde er du som gruppeleder med til at forbygge dybere ar på sjælen, skriver Frivilligcenter Langeland i en pressemeddelelse.

Ikke professionel

Som gruppeleder skal man ikke være professionel behandler, men "blot" facilitere samtaler og øvelser i samarbejde med en anden gruppeleder. Det er en fordel at have pædagogisk erfaring, men det vigtigste er at være nærværende, god til at lytte og rummelig.

Inden man starter som gruppeleder, vil man få en introduktion til selvhjælpsmetoden, som bruges i grupperne, og værktøjer til at være en god gruppeleder.

Hvert trivselsgruppeforløb varer normalt otte uger, hvor det forventes, at gruppelederen kan lægge cirka 1,5 timer ugentligt plus forberedelse. Deltagelse i grupperne er gratis, og de foregår som udgangspunkt i Rudkøbing.

Projektkoordinator Louise Dyrholm kan kontaktes på louise@frivilligcenterlangeland.dk eller tlf. 20 80 45 33. /EXP