Det udbrændte og opfiskede vrag af Umoe Ventus ventes at afgå mandag aften eller natten til tirsdag

Efter, at bjærgningen af Umoe Ventus og havbundens vragrester lørdag aften kunne meldes vel overstået, har fartøjerne fra J. A. Rederiet holdt forlænget weekend i Bagenkop havns gamle Kiel-leje.

De tre store fartøjer, flydekranen, en pram og et hjælpeskib, forventes at afgå i løbet af mandag aften eller natten til tirsdag. Så er vindstyrken faldet fra mandagens op til 13 meter i sekundet til varslets "under 5 meter i sekundet".

- Vi kan ikke sejle med den store kran, når det blæser for meget. Derfor ligger vi og venter, forklarer J. A. Rederiets direktør, Kim Alfastsen til Fyens.dk

De tre fartøjer skal til hjemhavnen i Horsens. Sejladsen går med en fart af omkring fem knob, små 10 km/t. Det giver en sejltid på omkring tyve timer.

Når fartøjerne ankommer til Horsens, gennemgår folk fra forsikringsselskab og havarikommission vraget af den udbrændte Umoe Ventus. Det har de et døgn til. Derefter begynder opskæring og sortering før det kun et år gamle og 50 mio kroner dyre fartøj ender på en miljøgodkendt genbrugsplads ved Herning.

Den opfiskede, store klump og vragstumperne fra det meget forhenværende offshore-fartøj fylder det meste af prammen. Lasten ligner alt andet end et skib - snarere et sankthansbål dagen derpå.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Brandårsagen på Umoe Ventus

Brandårsagen på Umoe Ventus

1
Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage

Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage