Bagenkop: Bjærgningen af det udbrændte transportskib Umoe Ventus sker ikke i løbet af i dag, mandag den 4. januar, fortæller havariinspektør Søren Meyer fra Nordic Marine Consult til Fyns Amts Avis.

1. Juledag lød meldingen, at bjærgningen af det udbrændte skrog, der ligger et halvt hundrede meter ude i vandet ved Nordstranden i Bagenkop, sandsynligvis ville ske første mandag efter nytår.

- Men vi mangler stadig at få de sidste detaljer på plads, før vi kan begynde arbejdet, fortæller havariinspektøren, der ikke kan give flere oplysninger om, hvornår oprydningen finder sted.

Fra sø eller land

Der er to muligheder for bjærgning: Enten fra søsiden eller inde fra land.

- Jeg hælder mest til, at bjærgningen skal ske udefra, men problemet er, at der er ikke så meget vand, sagde Søren Meyer før nytår til avisen.

Allerede juleaftensdag, dagen efter det brændende, forliste forsyningsskib sendte en sort røgsky ind over det sydlige Langeland, bestilte Langelands beredskabschef Torben Tørnqvist to lokale entreprenørfirmaer, Langelands Maskinstation og Kasper Bøgeskov, Assemose, til at rydde stranden for giftigt vraggods, som er skyllet op på stranden.

De var mandag den 28. december i gang med to gravkøer, der gravede og lagde i bunker, og to gummigeder, der kørte det hele væk og samlede det på et areal bag den tidligere maritime efterskole.

I alt er der blevet fjernet mellem 800 og 1000 kubikmeter forurenet sand og jord fra stranden og baglandet.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Brandårsagen på Umoe Ventus

Brandårsagen på Umoe Ventus

1
Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage

Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage